Maak kennis met Rutger

Dit jaar mag Rutger zichzelf nationaal kampioen noemen. ‘Omdat ik vorig jaar tweede was geworden wilde ik dit jaar per se winnen. Voorafgaand aan de wedstrijd heb ik me samen met mijn docent drie weken volledig voorbereid op de wedstrijd, die uit vaste onderdelen en een vrije opdracht bestaat. De vrijeopdracht van dit jaar had het thema Art Deco. Ik wist gewoon dat ik een serieuze kans maakte op de eerste plek.’, aldus Rutger.

Eind september vertrek de student naar Budapest, Hongarije. Daar verzamelen van 26 tot en met 28 september jonge vakmensen uit heel Europa zich om tegen elkaar te strijden om de Europese titel ‘beste vakman of vakvrouw’.

'Gaan voor het allerbeste!'

Wedstrijdomschrijving
Schilder is een heel veelzijdig beroep; elke werkplek en elke klus is anders. Voor zijn vak schildert Rutger zowel binnen als buiten en op allerlei ondergronden (bijvoorbeeld hout, steen, metaal). Hij heeft veel kennis van de ondergronden en materialen waarmee hij werkt en heeft ook gevoel voor kleur! Tijdens de wedstrijd krijgt hij een opdracht waarbij een vaste hand en nauwkeurig werken erg belangrijk zijn.

Beroepomschrijving
Een schilder komt voor het verfraaien en beschermen van dingen zoals kozijnen, deuren, muren etc. Het verzorgen van renovaties en specialistisch werk maakt ook onderdeel van het werk uit. Je moet netjes en strak werk kunnen leveren. Een schilder doet meer dan de meeste mensen denken. Bijvoorbeeld houtrot behandelen, glaszetten en behangen. Een topvak waarmee je alle kanten op kan.

Wat maakt jouw vak mooi?
Met je werk kom je overal. Bij klanten thuis, binnen of buiten en soms bij de mooiste en duurste gebouwen. Het dichttrekken van een voordeur bij een klant en je eigen brede glimlach zien in een spiegel van lak maakt mij tevreden.

Bron: Team NL