Maaike wint mbo ambassadeurverkiezing

Eerstejaarsstudent Maaike Buitink (Marketing & Communicatie) heeft de mbo ambassadeurverkiezing 2018 van het Da Vinci College gewonnen. Maaike nam het in de verkiezing op tegen drie ambassadeurs uit de andere sectoren: Mirjam de Graaf (Eerste Autotechnicus), Marinus Buitendijk (Maatschappelijke zorg) en Merkeb Ghirmay (Entree techniek). De vier deelnemers werden door een jury beoordeeld op onder andere hun vakmanschap, promotie skills en ambassadeursschap. Maaike mag zichzelf een jaar lang dé ambassadeur van het Da Vinci College noemen en vertegenwoordigt de school bij de landelijke verkiezing.

Door middel van trainingen werden de deelnemers voorbereid op hun presentatie en gesprekken met de jury. De jury was erg geraakt door de verhalen en de ambities van de vier ambassadeurs. Maaike viel de jury op, doordat zij alles aanpakt om te laten zien dat een ‘mbo meisje’ ergens voor gaat. Zowel nationaal als internationaal is ze actief. Met trots noemt zij zich student van het mbo en niet wat veel mensen zeggen een leerling. Ze volgt haar droom en weet anderen te inspireren.

Tijdens het ambassadeurdiner werden de vier deelnemers aan het publiek voorgesteld en werd aan het einde van de avond de winnaar bekend gemaakt. ‘Het was een spannende avond, als je meedoet aan een verkiezing wil je natuurlijk wel winnen. Ik ben heel blij dat dat is gelukt. De komende maanden gaan we voorbereiden op de landelijke verkiezing. Ik heb er zin in.’, aldus Maaike.

Ieder jaar organiseert de MBO Raad de landelijke ambassadeur verkiezing. De ambassadeur maakt kans de op de landelijke Ambassadeurstitel. In november 2018 is de landelijke finale waar de Landelijke Ambassadeur 2018 wordt verkozen. De winnaar krijgt 2500,- voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en is een jaar lang ambassadeur van het mbo.