Onderwijsleerbedrijven

Onderwijsleerbedrijven bij het Da Vinci College

Het Da Vinci College werkt met vele leerbedrijven, waar onze studenten stage lopen. Daarnaast zijn er ongeveer twintig onderwijsleerbedrijven, waar de professionele praktijk wordt gesimuleerd. Studenten doen hier werkervaring op in een realistische praktijksituatie.

Refurbizz

ICT-studenten voeren opdrachten uit voor het onderwijsleerbedrijf Refurbizz. Studenten demonteren bijvoorbeeld pc’s. De onderdelen verdwijnen niet in de prullenbak, maar worden verkocht. Het werk voor Refurbizz is dus nuttig en studenten leren er super veel van. Meer informatie over Refurbizz kunt u verkrijgen bij Robert Bezemer (ICT Academie Da Vinci College): 088 657 4 256 of rbezemer@davinci.nl.

Helpende Handen

Ervaring in de praktijk opdoen kun je als student in gezondheidszorg of welzijn onder andere bij Helpende Handen. Deze organisatie is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij alledaagse bezigheden, maar dit niet vergoed krijgen vanuit de Wmo. Het gaat om mensen die wonen in de Dordrechtse wijken Sterrenburg, Stadspolders en Dubbeldam. Werkzaamheden die studenten doen bij Helpende Handen zijn bijvoorbeeld helpen in de huishouding, boodschappen doen, iemand begeleiden naar een (dokters)afspraak, samen koken, helpen bij een leuke activiteit of het geven van voorlichting. Neem contact op met Helpende Handen door te mailen naar info@helpendehandendordrecht.nl.
Meer informatie

Family Learning

Family Learning plaatst stagiairs in leer-en gastoudergezinnen, en in pleeggezinnen, zorgboerderijen, thomashuizen en andere kleinschalige opvang. Studenten leren alle huishoudelijke vaardigheden zoals die in een gezin voorkomen. Naast huishoudelijke taken als schoonmaken, bedden verschonen, verzorgen van de was en strijk, maaltijden bereiden en boodschappen doen, helpen ze ook bij de persoonlijke zorg en begeleiding van de kinderen zoals wassen, aankleden, eten geven, voorlezen, knutselen en andere activiteiten. Meer informatie kunt u verkrijgen via 088 657 6 858.