De week van Sterk

Dinsdag 23 september,  in de week van Sterk, organiseerde het Leerwerkloket  Drechtsteden in d e Duurzaamheidsfabriek een Meet& Greet waarin  de aanpak jeugdwerkeloosheid centraal stond.

Gasten waren naast  Mirjam Sterk, landelijk ambassadeur jeugdwerkeloosheid ,  Bert van de Burgt, de wethouder  met  de arbeidsmarkt regio Drechtsteden in zijn portefeuille, en vertegenwoordigers uit  bedrijfsleven, onderwijs en  organisaties/instanties die  initiatieven bedenken  en uitvoeren om  jeugdwerkeloosheid op te lossen en te voorkomen.

Zeepkist en forum

Dagvoorzitter Dionne Abdoelhafiezkhan ( IZI solutions), zelf goed ingewerkt in het onderwerp en  enthousiast, gaf op een soepele en betrokken wijze  enkele aanwezigen het podium ;  op de zeepkist  of tijdens de interactieve forum discussie.

Zo hield  Louske Cazemier, domeinleider Entree  van het Da Vinci College,  in een minuut  een betoog over de kansen en de mogelijkheden  van de nieuw opgezette Entree opleiding voor  jongeren en werkzoekenden. Marleen Michielsen, projectmanager  Duurzaamheidsfabriek,  deed mee aan het debat.  Gedreven  motiveerde zij hoe het hybride  concept  van  het Technologie onderwijs in de Duurzaamheidsfabriek  jongeren uitdaagt om te leren en om hun grenzen te verkennen.  Door de intensieve  samenwerking tussen onderwijs , bedrijfsleven en gemeente, heeft dit concept in zich dat bedrijfsleven  jongeren op verschillende manieren leren kennen.  De bedrijven zijn  actief in  het onderwijs  door mee te werken  aan  onderwijsopdrachten, organiseren van  workshops en/ of door hun machines  te plaatsen in  de fabriek.   Jongeren leren in  een realistisch leeromgeving en bouwen  al vroeg aan hun netwerk.

Nog een slag te slaan

 Door een aantal stellingen  ging  het forum en het publiek met elkaar in debat   Zo werden de vele  initiatieven in de Drechtsteden ter discussie  gesteld  en vroeg  men zich af  hoe proactief  bedrijven zijn . Wachten ze de arbeidsmarkt af of geven  ze ook signalen af aan het onderwijs en kan het onderwijs vervolgens met deze signalen aan het werk. Marleen Michielsen noemde een paar initiatieven waarbij branche en onderwijs om de tafel zitten, maar als het gaat om structureel concrete initiatieven dan is hier nog een slag te slaan.

Bert van de Burgt was  helder, voor hem is geen initiatief te veel als men elkaar  op cruciale momenten  maar weet  te vinden . Hij gebruikte een citaat van Marloes de Vries , lid van het college van bestuur van het Da Vinci College om de samenwerking in de Drechtsteden te karakteriseren; ‘ Als er een probleem is weten we elkaar te vinden en benutten elkaars mogelijkheden. We spreken af wie de eigenaar is en als de oplossing daar is vieren we dit samen’

Help elkaar

In de Drechtsteden is de bestrijding van jeugdwerkeloosheid gestoeld op een werkbare en positieve samenwerking. Van partners die elkaar kennen en weten te vinden. Naast het signaleren van verbeterpunten op beleids-, en uitvoerend niveau  gaf Mirjam Sterk op grond van haar bevindingen drie suggesties aan de jongeren.: ‘Werk aan je competentie ‘empowerment’ maar ook ‘ondernemerschap en  presentatie’. Sta achter je vakkennis, dus stop je energie in onderwijs en werk aan je netwerk. Dat begint al op school tijdens stage of door  opdrachten die je doet i.sm. hbo en/of bedrijfsleven of bezoek een ‘Meet & Greet’. Doe inspiratie op en maak je zelf zichtbaar’. Met de tips van Mirjam Sterk kan een zoekende  zichzelf zichtbaar maken en hierdoor ook het bedrijfsleven, onderwijs en  de organisaties/instanties een handje helpen hun werk nog beter te doen.

Bel ons Mail ons
Home Sluiten