Kroning gebouw ‘De Holland’

Studenten van het Da Vinci College en Hogeschool Rotterdam leggen dit schooljaar de laatste hand aan de schoorsteen van het Dordtse monument ‘De Holland’.

Het Dordtse gebouw ‘De Holland’ krijgt wederom een opknapbeurt. De schoorsteen krijgt zijn kroon weer terug. De kroon verdween waarschijnlijk in de Tweede Wereldoorlog van het dak. Studenten van Associate Degree opleidingen van Hogeschool Rotterdam en van Middenkader Engineering van het Da Vinci College werken samen om de kroon te reconstrueren.

Intensieve samenwerking
De herbouw van de schoorsteen is een intensief werken-lerenproject tussen de studenten en het Nationaal Onderwijsmuseum, dat sinds 2015 gevestigd is in De Holland. Het is voor het Onderwijsmuseum een vorm van levend onderwijs, voor de studenten is het een mooie uitdaging. Dennis Vonk, student van het Da Vinci College: “Dit is een echte opdracht, waarover we met een opdrachtgever moeten onderhandelen en ook waarbij we moeten aangeven wat wel en niet kan. Dat is heel anders dan een theoretische opdracht van school!''

Lees het hele verhaal uit het Algemeen Dagblad.

Bel ons Mail ons