Kansrijk Sliedrecht

Geen diploma? Grijp je kans met Kansrijk Sliedrecht!

Met Kansrijk Sliedrecht kunnen inwoners van Sliedrecht gratis een mbo niveau 1-opleiding volgen bij het Da Vinci College. Hiermee vergroot je je kans op de arbeidsmarkt. Het derde schooljaar van Kansrijk Sliedrecht start in september 2020. Aanmelden kan tot 31 augustus 2020.

Mbo niveau 1-opleiding
Zonder diploma is het lastig om een baan te vinden. Bij een mbo-opleiding op niveau 1 leer je basisvaardigheden voor de arbeidsmarkt. Je gaat 1 dag per week naar school. Daarnaast loop je minimaal 16 uur per week stage. Het Da Vinci College verzorgt het onderwijs voor Kansrijk Sliedrecht op het Griendencollege. De gemeente Sliedrecht betaalt het collegegeld en lesmateriaal.

Succesvol
Kansrijk Sliedrecht is gestart in leerjaar 2018–2019 met 3 deelnemers. In 2019-2020 kreeg het initiatief een vervolg en deden maar liefst 15 deelnemers mee. Naar verwachting halen zij bijna allemaal hun diploma. Een groot deel van de deelnemers wil daarna doorstromen naar een beroepsopleiding. Genoeg reden dus voor weer een nieuwe editie! Om Kansrijk Sliedrecht aan te kunnen bieden, moeten er voldoende deelnemers zijn. De maximale groepsgrote bedraagt 15 leerlingen.

Voorwaarden
Woon je in Sliedrecht, ben je 18 jaar of ouder en heb je geen diploma? Dan kun je je aanmelden voor Kansrijk Sliedrecht. Je moet zelf een stageplaats of werkplek regelen voor minimaal 16 uur per week. Je krijgt tijdens je stage begeleiding van een praktijkopleider van het Da Vinci College.

Meer weten?
Neem contact op met Jeroen Loeve van de gemeente Sliedrecht: j.loeve@sliedrecht.nl of 0184-495913.