Kansrijk alblasserdam

De gemeente Alblasserdam vindt het heel belangrijk dat haar inwoners een passende baan hebben. Daarom is zij het project Kansrijk Alblasserdam gestart: inwoners van de gemeente krijgen de kans een mbo-opleiding te volgen aan het ROC Da Vinci College. Het college- en boekengeld neemt de gemeente voor haar rekening.

Voor Alblasserdammers

Alle inwoners van Alblasserdam komen in aanmerking voor een mbo-opleiding via Kansrijk Alblasserdam. Alblasserdammers die een uitkering hebben, die willen herintreden, van wie de toekomst van de huidige baan niet zeker is of wie een opleiding in een kansrijk beroep wil gaan volgen.

Opleidingen tot kansberoepen

Het Da Vinci College verzorgt de mbo-opleidingen in dit project. De geselecteerde opleidingen vallen allemaal in de categorie kansberoepen. Opleidingen met een goed perspectief op een baan, op diverse niveaus en in verschillende richtingen (techniek, zorg en welzijn). Bekijk hier het overzicht met aangeboden opleidingen. Inschrijven voor deze opleidingen van Kansrijk Alblasserdam kan uitsluitend via het interesseformulier, niet via het reguliere inschrijfformulier!

Werken en leren

Het Da Vinci College verzorgt een traject op maat voor Kansrijk Alblasserdam. Deelnemers gaan één dag per week naar school. Daarnaast lopen zij 16 tot 20 uur per week stage bij een bedrijf in de regio. Dit wijkt af van de reguliere Beroepsbegeleidende Leerweg (bbl-)opleidingen, waarbij één dag school met vier dagen betaald werken wordt gecombineerd. Deelnemers aan Kansrijk Alblasserdam zitten zo veel mogelijk bij elkaar in de klas en de opleidingen worden, bij voldoende deelnemers, gegeven in Alblasserdam. Voorwaarden om gratis een mbo-opleiding te mogen volgen zijn dat de deelnemer in Alblasserdam woont en, in geval van een uitkering, toestemming heeft van de uitkeringsinstantie.

Wanneer?

Startdatum september 2020
Lesdag iedere woensdag van 8.30 uur tot 15.15 uur
Leslocatie   Participand, Lelstraat 2, 2951 VE Alblasserdam

Interesse?

Wie wil deelnemen of zijn of haar opleidingsmogelijkheden wil bespreken, kan hier het interesseformulier invullen. Vul niet het algemene inschrijfformulier in! Het Da Vinci College neemt dan contact op om samen de opties door te nemen.