Wij zijn er voor jou

Als student van het Da Vinci College kun je rekenen op de juiste begeleiding en een luisterend oor. Wij zijn er voor jou, op verschillende manieren. Lucht bijvoorbeeld je hart door te appen of bellen naar onze Luisterlijn. Die is er voor en door studenten. Of ga in gesprek met je studieloopbaanbegeleider. We leggen je uit wat we voor jou kunnen betekenen!

Meelopen en proefstuderen

Meelopen en proefstuderen

Heb jij een idee welke studie je wilt gaan volgen? En wil je echt weten hoe het is? Kom dan proefstuderen en/of meelopen.

Da Vinci Luisterlijn

Da Vinci Luisterlijn

Bij de Da Vinci Luisterlijn kun je terecht voor een praatje met een medestudent. Zeker in deze tijd hebben we het allemaal wel eens moeilijk. Het kan dan heel prettig zijn om je hart te luchten bij een leeftijdsgenoot, geheel anoniem. De studenten die de telefoonlijn bemannen delen hun eigen ervaringen en als je zou willen kunnen ze je doorverwijzen naar een professional. Een appje sturen kan ook, wat jij prettig vindt. Wij zitten voor jou klaar!

Het luisterend oor achter de Da Vinci Luisterlijn

Het luisterend oor achter de Da Vinci Luisterlijn

Rosa was vorig jaar samen met Angela de initiatiefnemer van de Luisterlijn. Ondertussen studeert ze Toegepaste Psychologie op HBO Drechtsteden, maar vertelt graag over het idee achter de luisterlijn: “Sommige studenten vinden het lastig om iemand zijn/haar vragen, probleempjes of andere persoonlijke kwesties te vertellen. Ze durven niet, of denken dat het toch geen zin heeft om te praten. Dan is de Luisterlijn heel laagdrempelig. Je kunt even je ei kwijt.”

Loopbaanadvies

Ben je student bij het Da Vinci College en twijfel je of de huidige opleiding wel goed bij jou past? Wil je uitzoeken welke opleiding of welk beroep meer geschikt voor je is? Weet je nog niet goed welke (hbo-)opleiding je hierna wil gaan doen? Dan kun je advies krijgen van de loopbaanadviseurs.

Studieloopbaanbegeleiding

Samen met de student bespreekt de SLB’er de studievoortgang. Wanneer nodig wordt extra begeleiding geboden. Om dit goed te kunnen doen is de SLB’er op de hoogte van de studie- en stageresultaten, aanwezigheid in de lessen en persoonlijke omstandigheden.

Docent en studieloopbaanbegeleider Kim vertelt

Docent en studieloopbaanbegeleider Kim vertelt

Docent Kim is altijd op zoek naar de mens achter de student. Wat heeft een student nodig om een studie goed af te ronden? Soms lukt school even niet, dan graaft ze net zolang tot ze de echte oorzaak vindt. Samen met de student zoekt ze naar oplossingen. “Het is belangrijk dat de student zich gehoord en gezien voelt.  En dat hij uiteindelijk op de goede plek komt, zich veilig voelt en z’n kwaliteiten en talenten kan inzetten, daar doen we het natuurlijk voor.”

Diploma tussen de luiers

Diploma tussen de luiers

Je bent alleenstaande moeder van een peuter van bijna 2, je hebt geen diploma’s en je raakt je baan in de horeca kwijt door corona. Wat doe je dan? De 23-jarige Danique Hegen liet zich niet uit het veld slaan en besloot weer te gaan studeren. Alleen is dat met een klein kindje natuurlijk geen heel vanzelfsprekende keuze. Daarom was Danique blij met de jonge moedersklas van het Da Vinci College.

Voel je thuis op school!

Voel je thuis op school!

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat je je thuis voelt op het Da Vinci College, ongeacht je achtergrond. We zorgen ervoor dat iedere student de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen. Loop je als student met niet-westerse achtergrond ergens tegenaan of heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld het zoeken van een stage, dan kan onze studiecoach jou helpen. 

Heb je extra ondersteuning nodig?

Heb je extra ondersteuning nodig?

Passend onderwijs

Als jij een student bent met een (gedrags)probleem, ziekte, handicap of een leerbeperking wordt er bekeken of er een leerroute (traject) op maat gemaakt kan worden, met speciale voorzieningen waar dat nodig is. Dat gebeurt in overleg met het team Passend Onderwijs.

Studeren bij Da Vinci:
zo gaat dat

Kom in 45 seconden meer te weten over onze school.

Bel ons Mail ons