Internationaal studieproject ‘Waste reduction challenge’

Studenten Werktuigbouwkunde van het Da Vinci college zijn de afgelopen maanden bezig geweest met een bijzonder internationaal studieproject. In gecombineerde projectgroepjes gingen zij samen met Spaanse techniek studenten uit Bilbao aan de slag in de Waste Reduction Challenge. De opdracht was het ontwikkelen van een blikjespers om het volume van afval van blikjes en PET FLESJES te minimaliseren.

21 februari presenteerden vier studiegroepen hun onderzoeksresultaat. De studenten gingen aan de slag met berekeningen, materiaal keuze, bepalen van het model, 3D ontwerpen en het maken van een prototype. ‘Dit was een hele leuke opdracht.’ zegt student Jasper Rensink. ‘We waren met zijn vieren twee weken in Spanje. Heel interessant om samen te werken in het Engels en te zien hoe het er op een andere school aan toe gaat.’

De jury bestaande uit Rein Meester, Daan Wortel en Huub Kleinrouweler van het Flow Center of Excellence beoordeelden de presentaties en ontwerpen. De cijfers die de vier groepen kregen lagen heel dicht bij elkaar. Maar groep 2 werd gekozen als winnaar.