Interculturalisatie: respect voor iedereen

Het Da Vinci College stimuleert op verschillende manieren dat iedere student zich thuis voelt op het Da Vinci College. Hiervoor is onder meer het project Interculturalisatue ingezet, met workshops, ondersteuning bij stages en de inzet van een studiecoach.

Workshops voor studenten en docenten

Goede communicatie is belangrijk voor een leuke, maar vooral ook effectieve tijd op school. Voor zowel studenten als docenten is begrip voor elkaar essentieel. Herken, erken en waardeer eenieder om wie hij of zij is. Nilufer Sonmezer geeft en organiseert diverse workshops, waarin studenten en docenten tools aangereikt krijgen die hen bewust maken van hun eigen waarden en leren die van een ander te achterhalen. Ook organiseert Nilufer workshops voor ouders om hen te betrekken bij de schooltijd van hun kind.

Hulp bij zoeken/behouden stageplek

Uit landelijk onderzoek van het Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) blijkt dat het migrantenjongeren meer moeite kost om een stageplek te vinden dan jongeren met een autochtone afkomst. Het Da Vinci College zet het project Interculturalisatie in om jongeren met een migrantenachtergrond te ondersteunen bij het krijgen en behouden van een geschikte stageplaats. Er is ook regelmatig contact met bedrijven in de regio om stages zo goed en effectief mogelijk te laten verlopen.

Studiecoach

Studenten met een niet-westerse achtergrond kunnen met hun hulpvraag terecht bij studiecoach Nilufer Sonmezer. Voorbeelden van hulpvragen zijn dreigende schooluitval of discriminatie op school of op een stageplek. Samen met de student zet de studiecoach op een rijtje wat ervoor nodig is om tot een oplossing te komen. De studiecoach adviseert en motiveert de student en begeleidt waar nodig. Ook ouders van studenten kunnen bij de studiecoach terecht.

Vragen of hulp nodig bij interculturalisatie?

Studiecoach en contactpersoon voor interculturalisatie is Nilufer Sonmezer. Zij helpt graag met alle vragen over dit onderwerp. Neem contact met Nilufer op via 06-51788706 of nsonmezer@davinci.nl.