Inschrijven in het beroepsregister voor leraren

Waarom nu al registreren als registerleraar?

Ik ben een bevoegde leraar. Waarom zou ik me registeren bij het lerarenregister?

  • Zichtbaar bekwaam: Je laat zien dat je bevoegd en bekwaam bent én hieraan blijft werken. Leerlingen, ouders, collega’s en schoolleiding kunnen vertrouwen op jouw professionaliteit.

  • Voor een sterke beroepsgroep en een goed werkend beroepsregister: Een sterke beroepsgroep en een beroepsregister draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Door je nu al in te schrijven draag je bij aan het sterker worden en zichtbaar maken van de beroepsgroep van leraren.
    De eisen voor registratie en de criteria voor professionele ontwikkeling worden door jouw collega’s/leraren ontwikkeld en actueel gehouden. Als je het registerdossier bijhoudt, kun je zelf hierbij actief betrokken zijn; dit kun je aangeven in uw registerdossier bij ‘account’.

  • Grip en zicht op jouw eigen professionele ontwikkeling: Je beheert zelf jouw eigen dossier binnen het register.

  • Vrijwillige herregistratie en meeneemrecht. Je kunt de professionaliseringsactiviteiten, die je vanaf uw registratiedatum opgevoerd hebt, meenemen naar de eerste verplichte herregistratie in 2021. Het voordeel is dat je dan een langere periode dan 4 jaar hebt om te voldoen aan de criteria voor herregistratie die in het wettelijke regime van kracht zullen zijn.
    Je kunt tussen 2016 en 2020 ook kiezen voor vrijwillige herregistratie op basis van de voor die periode geldende criteria. Het voordeel hiervan is dat de eerste verplichte herregistratie voor u dan na 2021 kan vallen (tot 2024).

  • Invloed op de kwaliteit van professionaliseringsactiviteiten: Als registerleraar kun je een evaluatie geven over de door jouw gevolgde opleidingen, cursussen, studiedagen, conferenties, overige activiteiten binnen de school en overige activiteiten buiten de school. Daarmee hebt je invloed op de kwaliteit van professionaliseringsactiviteiten.

Bel ons Mail ons