Ingang duurzaamheidsfabriek herkenbaar door studenten Art&Design

In de Duurzaamheidsfabriek werken onderwijs, bedrijfsleven en overheid samen. Het bedrijfsleven formuleert vaak opdrachten voor het technologie onderwijs maar ook voor andere domeinen van het Da Vinci College. Zo formuleerde een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de Duurzaamheidsfabriek, het Da Vinci College en architectenbureau Rau een opdracht voor studenten van Art& Design Media vormgever. De opdracht luidde “Ontwerp een aanduiding voor de ingang van de Duurzaamheidsfabriek”.

Eind september was het zover, 10 studenten pitchten hun ontwerp voor de commissie. De jonge ontwerpers hadden allemaal een oplossing gezocht voor het verbeelden van duurzaamheid op de gevel door middel van gebruik van beeld en typografie. De verschillen in aanpak waren heel divers zo was bij een ontwerp voor hergebruik van blik  gekozen terwijl bij een ander ontwerp permanente begroeiing uitgangspunt was.

Voor de studenten was het een spannende bijeenkomst. Aan medestudenten en docenten je verhaal doen is niet altijd eenvoudig maar bij een anonieme opdrachtgever moet je een extra inspanning leveren om te overtuigen. En dat deden ze, er is nog lang nagepraat om tot een keuze te komen.

Uiteindelijk zijn er twee ontwerpen gekozen die doorontwikkeld gaan worden omdat ze nieuwsgierigheid opriepen en het beste antwoord gaven op de geformuleerde opdracht.
Hoe dan ook, de bijdrage van studenten van het Da Vinci College aan herkenbaarheid van de ingang van  de Duurzaamheidsfabriek is voor alle partijen waardevol.

Bel ons Mail ons