Informatie voor nieuwe studenten

Wil jij volgend schooljaar beginnen met een studie, dan loop je vast met veel vragen rond. Vooral nu, in deze onzekere periode met het coronavirus. Hoe zit het nu bijvoorbeeld met je aanmelding en intake? En hoe maak je een definitieve keuze, nu er geen meeloopdagen meer zijn? Wij helpen je graag. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.

Ik weet nog niet precies welke opleiding ik wil doen, kan ik nog informatie krijgen?

Twijfel je nog welke opleiding je gaat kiezen? Meld je dan aan voor de online informatiemiddag.

Je kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen, door te bellen (0900 789 0 789), mailen of appen.

Op donderdag 16 april staan we van 14-17 uur klaar voor jou (en eventueel je ouders). Samen zoomen we in op jouw toekomst. Meld je hier aan, dan krijg je per mail een uitnodiging voor een videochat met een tijdstip en naam van jouw contactpersoon. Als jij liever niet in beeld komt, dan kun je in het gesprek gewoon je camera uitzetten.

Let op: Op 18 juni hebben wij nog een informatiemiddag. Hoe en in welke vorm deze doorgaat hangt af van de maatregelen op dat moment. Houd onze website daarvoor in de gaten.

Ik heb me aangemeld voor een opleiding. Gaat mijn intake wel door?

De persoonlijke intakegesprekken op onze locatie gaan tot 6 april niet door. Anders dan andere jaren worden de intakegesprekken nu zo veel mogelijk op afstand gevoerd. Als je je aangemeld hebt voor een opleiding ontvang je informatie op het door jou opgegeven emailadres of nemen we binnenkort telefonisch contact met je op.

Kan ik nog meelopen/ proefstuderen?

De meeloopactiviteiten van Da Vinci gaan in ieder geval tot 6 mei niet door. Heb je je aangemeld voor een meeloopactiviteiten en zou die plaatsvinden vóór 6 mei? Er wordt contact met je opgenomen door de opleiding waar je zou gaan meelopen. Heb je je nog niet eerder aangemeld? Doe dit dan alsnog. Dan kijken we hoe we je op een andere manier kunnen helpen. Mocht je al een studiekeuze gemaakt hebben, dan kun je je ook alvast aanmelden via www.davinci.nl/mbo/aanmelden.

Ik wil me aanmelden voor een opleiding. Kan dat gewoon?

Iedereen die na de zomer wil starten met een mbo-opleiding kan zich nog tot de zomervakantie aanmelden. Wie dit voor 1 mei doet – de minister verruimde de datum voor het toelatingsrecht onlangs van 1 april naar 1 mei – is in ieder geval verzekerd van een plekje. Aanmelden voor een opleiding kan hier.

MEER VRAGEN
Heb je meer vragen? Klik op onderstaande knop voor meer informatie voor nieuwe studenten.

MEER INFORMATIE

Kom je er niet uit? Meld je dan aan voor een online informatiemiddag. Je kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen, door te bellen (0900 789 0 789), mailen of appen.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.