Informatie met betrekking tot het coronavirus

Laatste update: 7 mei, 14:00 uur


Op woensdag 6 mei heeft de regering aangekondigd dat de maatregelen rond het coronavirus voor mbo-scholen blijven gelden tot 15 juni. Tot die datum gaan we bij het Da Vinci College verder met afstandsleren, zoals we dat nu doen. Op deze pagina lees je wat dit precies betekent voor studenten, ouders, bedrijven en medewerkers. Zodra er meer bekend is over hoe we na 15 juni verder gaan, is die informatie hier ook te vinden.

Examen nieuws: Extra maatregelen bij (praktijk)examens op school

Van de minister van onderwijs moeten scholen diplomakandidaten in staat stellen hun diploma te halen. Daarom gaan de (praktijk)examens de komende weken zoveel mogelijk door. Dat gebeurt in principe online. Als dat niet kan, vindt het examen plaats op school. Dat is best een uitdaging, want we hebben te maken met een besmettelijk virus. Maar we zijn ook realistisch. We houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM en nemen ook extra hygiënemaatregelen. Daarmee kunnen we een veilige examenomgeving garanderen.

informatie voor studenten

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus voor jouw onderwijs bij Da Vinci.

Informatie voor nieuwe studenten

Benieuwd of bijvoorbeeld je intake of meeloopactiviteit doorgaat? We zetten de veelgestelde vragen voor nieuwe studenten hier op een rijtje.

Informatie voor medewerkers

Onze medewerkers houden we op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het conronavirus en ons onderwijs – en het inrichten van afstandsleren – via de E-zine Extra en MyDavinci (intranet).

Informatie voor stage- en leerwerkbedrijven

Het opschorten van het fysieke onderwijs tot 15 juni kan gevolgen hebben voor stage- en leerwerkbedrijven. Bekijk de belangrijkste informatie hier.

Belangrijkste informatiebronnen: RIVM en ministerie van Buitenlandse Zaken

De meest actuele en landelijke beschikbare informatie over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het RIVM geeft algemene informatie en Q&A’s op de volgende pagina’s:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt relevante informatie voor studenten die voor stage in het buitenland verblijven, dan wel op het punt staan naar het buitenland te vertrekken:

Veelgestelde vragen over Corona en het onderwijs

Het ministerie van OCW zet de veelgestelde vragen over Corona en het onderwijs op een rijtje. Je leest ze hier: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-onderwijs.

Bel ons Mail ons
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.