Inclusie

We leven in een kleurrijke samenleving. Da Vinci College vindt het belangrijk dat iedere student, ongeacht achtergrond, zich thuis voelt op school en hier het beste uit zichzelf weet te halen. Om dit te kunnen realiseren moeten we een ieder herkennen, erkennen en waarderen om wie ze zijn.

Nieuws

Nieuws

Omgaan met stereotypen en vooroordelen

​Weinig ambitieus. Kansloos. Etiketten die door een deel van de maatschappij als vanzelfsprekend gekoppeld worden aan bepaalde groepen. En deze etiketten, ofwel vooroordelen, zijn hardnekkig. En discriminerend. 

Studiecoach

Studiecoach

Nilufer Sonmezer is studiecoach bij Da Vinci College, speciaal voor jongeren met een niet-westerse achtergrond. Nilufer adviseert, motiveert en begeleidt studenten waar nodig.


 

Ervaringen (oud)studenten

Ervaringen (oud)studenten

Om ervoor te zorgen dat al onze studenten een leerzame en leuke stage-ervaring opdoen, vragen wij onze studenten tijdens en na afloop van hun stage naar hun ervaringen. Bekijk hier de video’s en lees de interviews met studenten met een niet-westerse achtergrond.

Hulp bij zoeken/behouden stageplek

Hulp bij zoeken/behouden stageplek

Het Da Vinci College zet zich in om jongeren met een migrantenachtergrond te ondersteunen en hun positie te versterken bij het verwerven en behouden van een geschikte stageplaats.

 

Workshops voor studenten/docenten

Workshops voor studenten/docenten

Davinci College organiseert diverse workshops, waarin studenten en docenten tools aangereikt krijgen die hen bewust maken van hun eigen waarden en zorgen voor begrip voor elkaar.

Project LOB gelijke kansen

Project LOB gelijke kansen

Met het team ICT-beheer neemt Da Vinci College deel aan het project LOB gelijke kansen. Met acties die voortkomen uit dit project wil het team een positieve bijdrage leveren aan de kansengelijkheid van jongeren.

Bel ons Mail ons