Da Vinci
Impact Award

Concept store wint Da Vinci IMPACT Award.


Bij Da Vinci verbinden we leren aan werken en innoveren. Vanuit die gedachte is het Da Vinci College ook partner van de Innovation Award ZHZ, een platform dat een impuls geeft aan innovatie in de regio. Voor het eerst werd dit jaar naast de Innovation Award voor bedrijven ook de Da Vinci IMPACT Award uitgereikt aan studenten. Vijf hybride projecten –uit de vier sectoren en een AD-project – streden om de prijs. De jury, bestaande uit drie prominenten uit het bedrijfsleven, maakte op 22 mei 2019 het winnende project bekend. De concept-store Dordrecht ging er met de prijs vandoor.

Bekijk hier de video

Economie & Ondernemerschap

Economie & Ondernemerschap

Conceptstore Dordtstudent

In hun Concept Store in het centrum van Dordrecht verkopen studenten van de opleiding Ondernemer Retail allerlei ‘Dordtse dingen’. Van begin tot eind doen ze alles zelf: van het bepalen van de producten die ze verkopen, de marketing, de inrichting, de inkoop en met de boekhouding. De studenten organiseren ook evenementen. Deels voor promotie van de winkel en deels met een maatschappelijk doel. Met de concept store promoten de studenten de stad, wordt leegstand voorkomen en werken ze samen met lokale ondernemers.

Nieuws

Nieuws

23 mei 2019

Da Vinci Impact Award voor 'DordtStudent'

Met hun Concept Store 'DordtStudent' wonnen 11 studenten van het Da Vinci College, op 22 mei, de Da Vinci Impact Award. De jury, bestaande uit drie prominenten uit het bedrijfsleven, maakte dit bekend bij de jaarlijkse uitreiking van de Innovatie Award ZHZ.

Entree

Entree

Krispijn leeft

In de Dordtse wijk Krispijn worden dit jaar activiteiten georganiseerd voor gezinnen die niet op vakantie kunnen. Vanuit de Entree opleidingen Techniek en Dienstverlening/Zorg leveren studenten in projectvorm een bijdrage in de sport- en spelbegeleiding. Het project past bij de visie van het Da Vinci College op een inclusieve samenleving. Met hun betrokkenheid tonen de studenten onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Techniek & Media

Techniek & Media

Circulair ontwerp Biesboschhal

De Biesboschhal, een voormalig scheepswerf uit 1950, is een gemeentelijk monument. De gemeente Dordrecht zoekt een passende, nieuwe functie voor de loods en heeft studenten gevraagd een slim, circulair ontwerp te maken. Met het project voegen ze op een duurzame manier waarde toe aan de stad en zorgen ze ervoor dat het industrieel erfgoed niet alleen behouden blijft, maar ook weer een publieke functie krijgt voor de inwoners van de gemeente.

Gezondheidszorg & Welzijn

Gezondheidszorg & Welzijn

Techniek op school

In de integrale kindcentra van PIT Kinderopvang & Onderwijs worden studenten in een hybride onderwijsvorm opgeleid. Studenten bij IKC de Tweestroom in Hendrik-Ido-Ambacht hebben daarbij de kennis en ruimte om binnen het huidige onderwijsprogramma innovatief aan de slag te gaan met robots en programmeren. Door kinderen hiermee spelenderwijs kennis te laten maken, leren ze vaardigheden die waardevol zijn voor zichzelf en voor de arbeidsmarkt.

AD-Trajecten

AD-Trajecten

Demonstrator aansluiting warmtenet

In dit Associated Degree-project werken studenten van Hogeschool Rotterdam en het Da Vinci College samen aan een opdracht voor warmtebedrijf HVC. Zij zijn gevraagd een demonstratiemodel te ontwikkelen van de thuisaansluiting op het warmtenet van HVC. Dit model is bedoeld voor HVC zelf, als demo voor huiseigenaren die de overstap naar het warmtenet willen maken, maar ook voor het onderwijs, om een nieuwe generatie installateurs mee te nemen in de ontwikkeling.

Bel ons Mail ons
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.