Ik ben 18 jaar of ouder

Je komt van het vmbo naar het mbo en er gaat veel veranderen. Een hele grote verandering is het feit dat je nu je boeken, licenties en dergelijke zelf moet aanschaffen. De docenten van je nieuwe opleiding informeren jou hierover. Ook heb je een laptop nodig en zijn er kosten die met bepaalde beroepen en opleidingen te maken hebben, zoals een kappersset, sportkleding, veiligheidsschoenen of een uniform. Alles bij elkaar kan dit een aardige financiële uitgave zijn voor jou of voor je ouders. Veel van deze kosten moet je betalen voordat je nieuwe opleiding van start gaat.

Als een student 18 jaar is en een bol-opleiding volgt in het mbo kan er studiefinanciering aangevraagd worden. Dit kan via www.duo.nl en moet bij voorkeur drie maanden voor je 18e verjaardag. De beurs gaat in vanaf de 1e van de maand van het 1e kwartaal na je 18e verjaardag. Hebben je ouders een laag inkomen dan kun je een aanvullende beurs aanvragen. Informatie hierover staat ook op de site www.duo.nl.

Soms is een van je ouders overleden of heb je al heel lang geen contact meer met een van je ouders. Dan kun of wil je de inkomensgegevens van een van je ouders niet laten meetellen bij het berekenen van de aanvullende beurs. Neem in dat geval contact met ons op voor het maken van een Verklaring Onafhankelijke deskundige.

Daarnaast is er onder bepaalde voorwaarden een regeling te treffen over het betalen in termijnen van de kosten die je moet maken voor studieboeken en licenties bij Boekhandel Dekkers. Ook kan er bij het Da Vinci College een regeling getroffen worden voor het Studiefonds. Neem daarvoor contact op met het Servicecentrum. Voor meer informatie over allerlei financiële zaken kun je terecht vanaf 24 augustus bij het Servicecentrum via 088-657 26 57 of via e-mail bij de heer Van Oers (hvanoers@davinci.nl) of de heer Visser (svisser@davinci.nl).