Hoe ziet studeren aan het ROC Da Vinci College eruit na de zomervakantie?

Mix van fysiek & online onderwijs
Opleidingen zullen zoeken naar een ideale mix tussen onderwijsvormen, die jou als student helpt bij je ontwikkeling. Daar werken we stapsgewijs naartoe. De invulling van fysiek & online onderwijs verschilt per opleiding. Onderwijs op locatie is de basis, aangevuld met online onderwijs. Daarover word je uiteraard geïnformeerd door jouw studieloopbaanbegeleider (mentor). Zo kan het dus zijn dat je drie dagen per week fysiek onderwijs krijgt en dat je twee dagen een online invulling geeft aan je studieweek. Nogmaals, dat is afhankelijk van welke opleiding je volgt. Het belangrijkste is dat we hebben geleerd wat er online allemaal mogelijk is, wat werkt en hoe vruchtbaar dat kan zijn voor studenten. Die pluspunten behouden we en gaan we verder uitwerken en verbeteren, zodat we online onderwijs ondersteunend kunnen laten zijn aan het fysieke onderwijs.

Onderwijs op locatie
De gebouwen op alle locaties zijn dan ook gewoon open en is er vrij toegang voor alle studenten. We begrijpen dat het voor sommigen spannend kan zijn om weer fysiek naar school te komen, maar we verwachten dat als je ingeroosterd bent, je ook daadwerkelijk in de les aanwezig bent.

Rooster
Voor elke klas wordt gekeken wat de beste invulling is, op school of online. Aan het begin van het studiejaar wordt jouw rooster op de EduArte studentenportaal geplaatst. (je kan in de app store de EduArte app downloaden.)

Coronamaatregelen
In de gebouwen houden we ons aan de maatregelen om je handen te wassen en te hoesten in je elleboog. En uiteraard blijf je thuis bij klachten en laat jij je testen. Zoals het er nu uitziet (juni 2021) dragen we tegen die tijd geen mondkapjes en is 1 ½ meter afstand houden niet meer nodig.

Stages & leerwerkbedrijven
In de praktijk leren is de kern van ons onderwijs. Dankzij de versoepelingen kunnen stages en leerwerkopdrachten weer fysiek plaatsvinden. Dat is belangrijk, want door die praktijkervaring met bedrijven en organisaties tijdens je studie weet je wat er in de wereld speelt en wat er op jouw vakgebied wordt gevraagd.

Begeleiding
Iedere student heeft een studieloopbaanbegeleider (SLB’er), ander woord voor mentor. Jouw SLB’er is jouw eerste aanspreekpunt. Naast de begeleiding van de SLB’er zijn er aanvullende vormen van begeleiding voor studenten. Denk hierbij aan gesprekken met de zorg coördinator of loopbaanadviseur, ondersteuning bij rekenen en taal en aangepaste examens. Het inzetten van extra begeleiding gaat in overleg met de SLB’er. Hij of zij zorgt dat de juiste extra ondersteuning wordt ingezet. Heb je vragen over het onderwijs van volgend jaar? Neem dan contact op met je SLB’er. 

Doorleren, maar nog geen diploma door corona
Wil jij na de zomer starten met een vervolgopleiding maar lukt het je door de coronacrisis nét niet om je diploma te halen? Goed nieuws: je mag dan namelijk wel starten bij je vervolgopleiding onder de voorwaarde dat je je huidige mbo-diploma nog kunt halen vóór 1 januari 2022. Dit betekent dat je in de eerste maanden de vervolgopleiding moet combineren met het werk dat je nog moet doen voor je huidige opleiding. Haal je het diploma niet vóór 1 januari 2022 dan moet je helaas de vervolgopleiding verlaten.

Studiegeld
Voor het studiejaar 2021 – 2022 geldt dat het studiegeld gehalveerd is vanwege de coronamaatregelen. Meer weten? Lees hierover op de website van de DUO / rijksoverheid.

Rookvrij
Al onze locaties zijn rookvrij, want wist je dat de meeste rokers ooit met roken zijn begonnen op het schoolplein? Het ROC Da Vinci College wil deze trend doorbreken en creëert op school een rookvrije leeromgeving.

Op vakantie
Ga je op vakantie? Voorkom vervelende verrassingen en check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie. Houd rekening met eventuele quarantaineregels die gelden bij terugkomst en of die aansluiten bij je rooster.