Beroepspraktijkvorming

Ervaring in de praktijk opdoen (beroepspraktijkvorming) kun je als student in gezondheidszorg of welzijn bij verschillende instellingen in de zorg zoals bijvoorbeeld Gemiva, Rivas, Spectrum, ASVZ of basisscholen en kinderdagverblijven. Studenten van niveau 1 tot en met 5 kunnen ook stage lopen bij Stichting Helpende Handen Nederland. Helpende Handen heeft locaties in Dordrecht en Alblasserdam. Dit is een sociale onderneming die mensen thuis of bij instellingen hulp biedt. Werkzaamheden die je doet bij Helpende Handen zijn bijvoorbeeld helpen in de huishouding, boodschappen doen, iemand begeleiden naar een (dokters)afspraak, samen koken, helpen bij een leuke activiteit. Helpende handen wordt ook wel de professionele informele zorg genoemd. 

Studenten kunnen een keuze maken uit het bestand van stagebedrijven dat door het Da Vinci College is vastgesteld. De duur en periode van de stage is per opleiding verschillend.

Stichting Helpende Handen Nederland

Stage lopen in een gezin

Studenten Zorg & Welzijn kunnen stage lopen in onderwijsleerbedrijf Family Learning. Family Learning plaatst stagiairs in leer-en gastoudergezinnen, en in pleeggezinnen, zorgboerderijen, thomashuizen en andere kleinschalige opvang. Je leert alle huishoudelijke vaardigheden zoals die in een gezin voorkomen. Naast huishoudelijke taken als schoonmaken, bedden verschonen, verzorgen van de was en strijk, maaltijden bereiden en boodschappen doen, help je ook bij de persoonlijke zorg en begeleiding van de kinderen zoals wassen, aankleden, eten geven, voorlezen, knutselen en andere activiteiten. 

 

 

 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.