Project Gemiva

Het Gemiva project was erg uitdagend en variërend van werkzaamheden. Het project sprak ons aan omdat wij op deze manier een positieve bijdrage konden leveren aan de maatschappij. 

Bij het Gemiva project waren er twee opleidingen aanwezig namelijk Bedrijfsadministrateur en onze opleiding Teamprojecten/leidinggevende.  De opleiding Bedrijfsadministrateur hebben voor de cliënten de belastingaangifte ingevuld per tweetal. Voor de vragen van de studenten was er een belastingadviseur aanwezig van stichting MEE. Bij de belastingaangifte van de cliënten waren een aantal organisaties aanwezig namelijk, Gemiva, Financieel hulphuis, Stichting MEE en het Da Vinci College.

Wij zijn eerst op gesprek geweest met een medewerker van Gemiva en hebben een rondleiding gekregen door het pand. Vervolgens hebben wij een planning gemaakt voor Gemiva over hun cliënten. Door de hectiek van de cliënten waren er meerdere wijzigingen in de planning. Dit was een uitdaging voor ons die het vanaf de start interessant maakte.

Op D-day stond alles gereed voordat wij aankwamen, we waren voorzien van koffie/thee en koekjes van de lokale bakker. Toen alles klaar stond voor de storm van cliënten kwam er slechts één cliënt binnen. De planning begon vanaf half tien, de eerste cliënt was al om negen uur aanwezig. Zij stond eigenlijk ingepland om elf uur, dit geeft een goed beeld van de rest van de planning.

De eerste twee rondes kwam er niemand opdagen.
De begeleider van Gemiva vertelde ons dat het vorig jaar anders liep en het veel drukker was.
Al snel waren alle tafels bezet met cliënten.

Onze taken waren de cliënten ontvangen, de aanwezigheid van de cliënten bijhouden, toestemmingsformulier laten ondertekenen, cliënten begeleiden naar een vrije tafel, studenten begeleiden, doorstroom van lekkernijen, enquêtevragen stellen aan cliënten t.b.v. stichting MEE en het netjes achterlaten van het pand.

Alles was heel goed geregeld. Ook de cliënten waren heel tevreden. Toen we samen met de cliënten de enquêtes gingen invullen waren ze allemaal heel positief en vonden ze dat ze goed geholpen waren. Bij de ene duurde het natuurlijk wat langer dan bij de ander maar ondanks dat sommige cliënten daar langer dan een half uur zaten vonden ze alsnog dat ze snel en duidelijk geholpen waren.

Het was zeker niet chaotisch. Omdat het elkaar word gedaan wist Gemiva precies hoe ze het moesten aanpakken wat ook voor ons als leidinggevende heel fijn was. We waren met een heel gezellig groepje. Tijdens de lunch hebben we lekker met elkaar gekletst en gepraat over hoe het ging tot nu toe. Ook de ruimte die werd gebruikt voor de belastingaangiftes was super!

Deze taken gaven veel variatie en de planning liep volledig in de soep. Ook dit maakt het Gemiva project interessant. Wat het project zo uitdagend en leuk maakte was de hectiek van de cliënten, het personeel van de verschillende organisaties hadden bij aanvang een hoop vragen voor ons. De locatie was dicht bij school en makkelijk te bereiken. Kortom was dit voor ons het ideale project!

Beyza , Chris en Rayvano