Geen bol, Geen bbl, maar Hybride

Heb jij interesse in de niveau 4 opleiding Onderwijsassistent en/of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker? Ben je ondernemend, kun je zelfstandig werken en durf je verantwoordelijkheid te nemen? Dan is het innovatieve ‘hybride’ opleidingstraject misschien iets voor jou! Binnen dit traject pas je de theorie meteen toe in ‘het echt’. De school is als het ware naar de praktijk gehaald. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje.

play button

Wat houdt het in?

Het Da Vinci College is toonaangevend op het gebied van hybride leren. Dat betekent het schoolse leren combineren met leren in de beroepspraktijk. Binnen de opleidingen Onderwijsassistent en Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker is het hybride traject een samenwerking van Da Vinci met scholengemeenschappen PIT en SOL.

Het hybride traject zit eigenlijk tussen een bol- en bbl-opleiding in. Waar je bij een bol-opleiding het grootste gedeelte van je tijd op school te vinden bent en je bij een bbl-opleiding in dienst bent van een organisatie, zijn theorie en praktijk bij het hybride traject veel meer met elkaar verweven. Binnen het traject krijg je één dag les op het Da Vinci College, voor je basisvakken. Verder ben je vier dagen per week op een kindcentrum van PIT of SOL. Daar werk je in de praktijk én krijg je theoretische lessen van docenten van Da Vinci en begeleiders van het kindcentrum. Zo kun je de geleerde theorie direct toepassen en leer je ook meteen een passende beroepshouding aan.

Hoe aanmelden?
Je begint in het eerste jaar met een ‘normaal’ bol-jaar. Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze of je het hybride traject wilt volgen. Dus heb je interesse in hybride leren, meld je dan aan voor de reguliere, driejarige bol-opleiding Onderwijsassistent of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

AANMELDEN ONDERWIJSASSISTENT

AANMELDEN GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH MEDEWERKER

Twee diploma’s halen
Ben jij ambitieus en presteer je goed? Dan kun je via het hybride traject dubbel diplomeren: voor Onderwijsassistent én Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Omdat het hybride traject zich altijd afspeelt in een brede school, met kinderopvang en basisonderwijs onder één dak, doe je in beide beroepen ervaring op. Een mooie kans om je te onderscheiden!

Ervaringen van studenten

Sam: “Het is zo’n mooi vak om met kinderen te werken en hen dingen bij te brengen waar ze hun hele leven baat bij hebben. Wij worden behandeld als lid van het kindcentrum-team, mogen overal bij zijn en over alles meepraten. De mensen van PIT zijn erg betrokken bij ons leerproces, houden rekening met onze ambities en leren ook van ons. We zijn echt samen bezig met het ontwikkelrecht. Voor de kinderen, voor ons en voor de PIT’ers.”

Lars: “Ik raad het iedereen aan. Je ziet op de groep meteen terug wat je hebt geleerd en ervaart het resultaat van je eigen handelen. We hebben direct praktijkvoorbeelden bij een thema en zijn steeds met de kinderen bezig. Die zijn enthousiast, net als hun ouders die het fijn vinden dat er extra begeleiding is op de groepen.”
 

Bel ons Mail ons
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.