Even voorstellen >> Rieky Liekendiek

“Laat je niet tegenhouden als je een droom hebt”

Rieky is een 18-jarige studente aan de opleiding tot zelfstandig werkend gastvrouw op niveau 3. Ze is daar terecht gekomen door haar droom om een eigen bedrijf in de horeca te hebben.

Rieky Liekendiek

Opleiding:
Gastvrouw                                                  

Opleiding Ze koos voor een opleiding tot gastvrouw omdat ze in de horeca wil werken. “Vroeger wilde ik rechercheur worden.”, zegt Rieky. Inmiddels werkt ze bij Tax, een restaurant bij haar in de buurt. De praktijklessen vindt ze het leukst, vooral het maken van verschillende dranken. Dat kan wel moeilijk zijn. “De kennis van de verschillende soorten wijnen is voor mij echt een valkuil”. De leuke reacties van de gasten houden haar gemotiveerd voor haar vak.
Toekomst Rieky weet nog niet of ze een opleiding wil doen na haar huidige studie. “Ik heb eigenlijk nog geen idee. Ik vind het in deze tijd erg lastig.” Een droom van haar is om over 10 jaar zelf een horecabedrijf te hebben waar ze koffie met gebak, lunch, en diner serveert. “Laat je niet tegenhouden als je een droom hebt, ga ervoor.” 
Skills Heroes Ze denk dat de Skills Heroes wedstrijden spannend en uitgebreider gaan zijn dan de voorrondes.  “Ik wilde eigenlijk niet meedoen. Uiteindelijk heeft mijn docent mij overgehaald en deed ik toch mee. Het wordt een uitdaging en ik ga ervoor.”

Het interview heeft plaatsgevonden voordat de directie en bestuur van World Skills Netherlands besloot om de Finals te annuleren.