Even voorstellen >> Pablo van Rossem

“Ik wilde graag de techniek in”

De 19-jarige Pablo volgt een opleiding in CNC-frezen, waarbij hij leert om met computeraangestuurde machines te werken.

Pablo van Rossem

Opleiding:
CNC- frezen                                              

Opleiding Zijn vader was monteur en dat hielp bij Pablo’s loopbaankeuze. “Ik wilde graag de techniek in. Op de middelbare school deed ik al veel technische dingen. Ik twijfelde tussen vrachtauto, monteur of deze opleiding. Door de middelbare school ben ik overgehaald om dit te gaan doen.” Eerder heeft hij een baan gehad bij een tweedehandsmeubelzaak, waar hij de meubels schoonmaakte. 
Bij zijn opleiding maak je van niets, iets en maak je onderdelen passend. Hij vindt de opleiding leuk omdat je leert én werkt. “Door het werk krijg je meer ervaring en leer ik meer.” 
“Als ik iets te snel doe, maak ik steeds meer fouten. En niet opletten is ook een grote valkuil.”
Toekomst Na zijn opleiding bij het Da Vinci College wil Pablo verder gaan in de branche. “Ik wil mijn diploma lassen en certificaten gaan halen maar ook cursussen gaan doen op mijn vakgebied.” Later ziet hij zichzelf met een vaste baan en een huis. Hij hoopt ook ooit in het buitenland te kunnen werken.
Skills Heroes Na de afloop van de vorige Skills Heroes wedstrijden werd Pablo gevraagd om mee te doen. “Ik denk er veel druk is en dat het lastig wordt omdat andere studenten ook goed zijn.”, zegt hij. 

Het interview heeft plaatsgevonden voordat de directie en bestuur van World Skills Netherlands besloot om de Finals te annuleren.