Even voorstellen >> Marina Mesdaq

Van doktersassistente naar schoonheidsspecialiste

Marina is een 24-jarige studente van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. Ze wilde in de zorg werken, maar niet in het ziekenhuis. Ze heeft gekozen om haar opleiding te doen bij het Da Vinci college vanwege de fijne sfeer die er rond hangt.

Marina Mesdaq

Opleiding:
Schoonheidsspecialist                               

Ervaring Door haar gevarieerde werkervaring weet ze goed wat ze wil. “Ik was vers medewerker en werkte op de broodafdeling, ik heb geholpen in de kappers branche. Ook heb ik als doktersassistente gewerkt, bij een schoonheidssalon en als Essent medewerker.” Marina vindt dat je altijd je best moet doen ondanks moeilijke tijden. “Ik ben afkomstig uit Afghanistan en ik heb geleerd dat je altijd je best moet doen op school, en moet blijven doorgaan.”
Opleiding Vroeger wilde Marina chirurg en dierenarts worden, daarom heeft ze hiervoor de opleiding Doktersassistente gedaan. Bij haar huidige opleiding tot schoonheidsspecialiste vindt ze de praktijklessen en stages het leukst. “Ik ben goed in massages geven, kan goed communiceren, stel de klant op zijn gemak en ik geef een uitleg voor ik iets doe. Ook ben ik goed in het aanbrengen van make-up en ik ben klantvriendelijk en heb doorzettingsvermogen.” Ze kan wel zenuwachtig worden als ze iets vergeet toe te passen bij een behandeling. Naast haar opleiding monteert ze graag video’s en vindt ze het leuk om tutorials te maken. 
Toekomst “Over 10 jaar wil ik graag een eigen salon hebben en een praktijk opleider zijn voor studenten. Ik wil daar werken op mijn eigen manier die niet veel salons hebben. Dus bijvoorbeeld niet alleen maar manicuren. Daarnaast wil ik nog een opleiding of trainingen gaan volgen.”, vertelt Marina.
Skills Heroes Marina doet voor de tweede keer mee aan de Skills Heroes wedstrijden. “Eigenlijk wilde ik eerst niet meedoen en gunde ik het andere meiden uit mijn klas. Ik heb toen gewacht tot er iemand reageerde maar dat gebeurde niet. Mijn docent kwam toen naar mij toe en vroeg of ik nog een keer mee wilde doen. Ik heb toen ‘ja’ gezegd en ik ga er nu weer de volle 100% voor en ik hoop dit jaar hoger te eindigen. Ik ga nu voor een nieuwe aanpak.”

Het interview heeft plaatsgevonden voordat de directie en bestuur van World Skills Netherlands besloot om de Finals te annuleren.