Even voorstellen >> Marijn van Maastricht

Culinaire creatieveling

Marijn is een 19-jarige student van de opleiding tot leidinggevende in de keuken. Hij kwam daar terecht doordat hij sinds zijn 16e al kookt. Hij houdt ervan om lekker eten te maken en dit ook mooi te serveren.

Marijn van Maastricht

Opleiding:                                                   
Kok                                              

Opleiding

In vriendenboekjes schreef Marijn dat hij nog niet wist wat hij later wilde worden, en heeft ook geprobeerd om in het leger te komen. In plaats van verder te leren op het havo, koos hij ervoor om een mbo opleiding te doen. Zo kon hij meer in de praktijk leren en met zijn handen werken. Naast zijn opleiding werkt hij ook bij taplokaal Gist in de keuken, waar hij eerst de afwas deed.

In de klas en op de werkvloer is hij enthousiast, creatief en gezellig. Hij helpt graag anderen en heeft er daarom voor gekozen om een opleiding tot leidinggevende te doen. Daarmee hoopt hij over 10 jaar sous-chef of chef-kok te zijn. “Ook vind ik het mooi om te zien als de keuken als een lopende machine draait.”, zegt Marijn.

Skills Heroes Van een docent hoorde hij over de Skills Heroes wedstrijden. “Ik werd gevraagd door een docent en vond het een extra uitdaging. Praktijklessen zijn nuttig maar ik wil graag meer leren.” Hij verwacht dat hij tijdens de wedstrijden pittige tegenstanders zal hebben en dat hij er veel van kan leren. 

Het interview heeft plaatsgevonden voordat de directie en bestuur van World Skills Netherlands besloot om de Finals te annuleren.