Euro Skills

Vaktalent Rutger naar Europese kampioenschappen

In 2018 vielen vier studenten van het Da Vinci College in de prijzen bij Skills Heroes, nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Aanstormende vaktalenten krijgen hier een podium. Ze laten zien wat het mbo te bieden heeft en tillen het beroepsonderwijs naar een hoger niveau. Rutger van Antwerpen, derdejaars student Schilder, gaat van 26 t/m 28 september Nederland vertegenwoordigen bij Euro Skills in Boedapest. Daar verzamelen jonge vakmensen uit heel Europa zich om tegen elkaar te strijden om de Europese titel ‘beste vakman of vakvrouw’

Maak kennis met Rutger

Maak kennis met Rutger

Rutger van Antwerpen, derdejaars student Schilder, deed voor de tweede keer mee. In 2017 ging hij met de zilveren medaille naar huis. Dat kan beter dacht hij. Samen met zijn docent Teus van Toorn nam hij in het voorjaar van 2018 revanche en dat pakte goed uit.

 

 

De weg naar Boedapest

De weg naar Boedapest

De komende maanden traint Rutger minimaal 200 uur voor de wedstrijd In Boedapest. Dat doet hij bij een leerwerkbedrijf, op school en middels externe workshops. Hij wordt ondersteund door zijn docenten en door diverse bedrijven. In Boedapest moet hij verschillende opdrachten uitvoeren, daar krijgt hij punten voor. De deelnemer met de meeste punten wint de titel Beste Schilder van Europa.

Skills Heroes: vakwedstrijden voor mbo’ers

Skills Heroes: vakwedstrijden voor mbo’ers

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Bijna 30 opleidingen van het Da Vinci College doen in het schooljaar 2018 – 2019 mee aan de kwalificatiewedstrijden. Wie haalt de finale en wordt de beste in zijn of haar vakgebied? Degene die de eerste plek behaald, maakt net zoals Rutger kans om de school en Nederland te vertegenwoordigen bij het EK of WK.

Laat een motiverend bericht achter voor Rutger

Moedig Rutger aan tijdens zijn avontuur in Boedapest

Bel ons Mail ons