Euro Skills

Vaktalent Rutger 9e van Europa

In 2018 vielen vier studenten van het Da Vinci College in de prijzen bij Skills Heroes, nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Aanstormende vaktalenten krijgen hier een podium. Ze laten zien wat het mbo te bieden heeft en tillen het beroepsonderwijs naar een hoger niveau. Rutger van Antwerpen, derdejaars student Schilder, vertegenwoordigde Nederland in september bij Euro Skills in Boedapest. Daar verzamelde jonge vakmensen uit heel Europa zich om tegen elkaar te strijden om de Europese titel ‘beste vakman of vakvrouw’

Maak kennis met Rutger

Maak kennis met Rutger

Rutger van Antwerpen, derdejaars student Schilder, deed in 2018 voor de tweede keer mee met Skills Heroes. In 2017 ging hij met de zilveren medaille naar huis. Dat kan beter dacht hij. Samen met zijn docent Teus van Toorn nam hij in het voorjaar van 2018 revanche en dat pakte goed uit.

 

 

De weg naar Boedapest

De weg naar Boedapest

De afgelopen maanden trainde Rutger meer dan 200 uur voor de wedstrijd In Boedapest. Dit deed hij bij een leerwerkbedrijf, op school en middels externe workshops. Hij werd ondersteund door zijn docenten en door diverse bedrijven. In Boedapest moest hij verschillende opdrachten uitvoeren, daar kreeg hij 690 punten voor. Dit resulteerde in een hele mooie 9e plek.

 

Skills Heroes: vakwedstrijden voor mbo’ers

Skills Heroes: vakwedstrijden voor mbo’ers

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Bijna 30 opleidingen van het Da Vinci College doen in het schooljaar 2018 – 2019 mee aan de kwalificatiewedstrijden. Wie haalt de finale en wordt de beste in zijn of haar vakgebied? Degene die de eerste plek behaald, maakt net zoals Rutger kans om de school en Nederland te vertegenwoordigen bij het EK of WK.

Bel ons Mail ons
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.