Eerste online eindexamenkandidaten geslaagd!

“Wij willen iedereen bedanken die ons tijdens dit proces geholpen heeft, waardoor wij ons examen hebben kunnen afronden!”

Noodgedwongen was het online-examen wel, want door de corona-crisis is de school gesloten. Joyce is superblij met de behaalde ‘goed’ op haar eindpresentatie: ‘Het was echt een spannende tijd de afgelopen weken. Toen ik hoorde van de corona-maatregelen zakte de moed me in de schoenen. Ik dacht: daar gaat een jaar van mijn leven, mijn eindpresentatie wordt vast uitgesteld.” Maar zowel haar begeleider bij Da Vinci als bij het stagebedrijf Miccs handelden oplossingsgericht en stelden voor het examen online af te nemen in Zoom. Met een goed resultaat: Joyce kan binnenkort wapperen met haar diploma en door met een vervolgstudie op het HBO.

Ook Daphne stapte in de online-examenkamer van Zoom en deed daar haar Proeve van Bekwaamheid. Zij presenteerde vanachter haar laptop de ontwerpen voor de huisstijl, een brochure en een website die ze in opdracht van Intermix uit Sliedrecht maakte. Daphne is dankbaar dat alles zo snel en goed geregeld werd voor haar. “Da Vinci informeerde ons als studenten heel goed en veelvuldig. Dat gaf mij wel vertrouwen. Ook al wist ik niet zeker of mijn datum door kon gaan, ik ben maar gewoon doorgegaan met mijn voorbereidingen. En het is gelukkig goed gekomen.” aldus een blije Daphne die ook de hoogst haalbare ‘goed’ wist te behalen.

Net als bij een normaal examen werden de dames na hun presentatie verzocht het digitale klaslokaal even te verlaten, zodat er overleg kon plaatsvinden tussen de examinatoren. Na een minuut of 10 werden zij verzocht weer terug te komen in de chatroom om vragen te beantwoorden en keuzes te beargumenteren. Dat het afnemen van een examen online ook soepel kan verlopen is volgens de dames hiermee wel bewezen. Het enige gemis was een oprechte handdruk met felicitaties, die wel hoort bij een belangrijke gebeurtenis als dit.

 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.