Een onvergetelijk ‘Multi cultureel uurtje’

Je zit iedere dag voor een lange periode met z’n alle in een klas Aan het begin van de opleiding maak je wel kennis met elkaar maar ken je elkaar dan echt? Je denkt bij de meeste studiegenoten te kunnen zien wie van oorsprong wel/geen Nederlander is  , maar je weet het niet zeker en  verder weet je niets.

 

Dewi Soekhram , zelf Surinaams-Hindoestaan van oorsprong, volgt de opleiding Medewerker Facilitair bij het Da Vinci College .

Zij  vond de  kennismaking in de eerste periode niet genoeg en dat wilde ze  veranderen. “. Ik moest een eindopdracht bedenken voor de eerste periode en ik vond de kennismaking te oppervlakkig. We hebben zoveel verschillende culturen in de groep en ook in de andere groep aldus Dewi ‘Ik bedacht het multiculturele uurtje en Cody deed direct mee’..

Klas A en B

Cody Prummer is  haar jaargenoot uit de andere klas en samen  gingen ze aan de slag. Ze maakten een geweldige uitnodiging en stimuleerden  hun jaargenoten om van huis een hapje mee te nemen uit je eigen cultuur. Hun docenten gaven hen  alle ruimte  en stonden op de dag zelf stralend aan de zijlijn. De studenten deden het

Zoveel gezichten zoveel gerechten

Doordat er zoveel verschillende culturen is de klas zitten, waren de gerechten ook heel divers. Gerechten als Turkse pizza, een Italiaanse pastasalade, Afrikaanse kip, Surinaamse para en samosa stonden op tafel.

Maar ook Hollandse gerechten zoals, Andijviestamppot en Hollandse pannenkoeken vulde de tafel. En zelfs de nieuwe student die vandaag begonnen was, had zijn gerecht mee genomen en maakte met zijn gevulde komkommers het hele plaatje compleet. Het werd meer dan een gezellige middag er werd op elkaar gewacht en er was aandacht voor de verschillende recepten  Samen elkaars eten zien en proeven is je zelf op een andere manier voor  stellen.

Het was Dewi en Cody en klasgenoten gelukt om de woorden  van Dewi van de uitnodiging betekenis te geven

“Its all about the heart that matters, not the colour”

Bel ons Mail ons