Een kijkje in de wereld van logistiek

De wereld van de logistiek houdt meer in dan alleen in een vrachtwagen rijden. Daar kwamen 3e en 4e klassers vmbo tijdens een excursie naar verschillende logistieke bedrijven achter. Dat daardoor een baan in de logistiek veel interessanter wordt, weten ze nu heel zeker.

De excursie werd georganiseerd door de opleiding Logistiek van het ROC Da Vinci College. Erik Jonker, docent bij deze opleiding: “Werken in de logistiek is afwisselend en uitdagend. Niet onbelangrijk is het groot aantal banen op verschillende niveaus. De bedrijven snakken naar gemotiveerde jongens en meiden.  Maar de wereld van de logistiek blijkt onbekend. Daar willen wij iets aan doen, vandaar dat wij de vmbo-scholen gevraagd hebben hoe we deze prachtbanen onder de aandacht kunnen brengen bij jongeren. Behalve dat we steeds meer voorlichting geven op de scholen en gastlessen organiseren bij ons op het Da Vinci, hebben we dus ook besloten om bedrijven te bezoeken. Dan wordt het voor de leerlingen pas echt duidelijk wat het abstracte woord logistiek inhoudt.”

Op dinsdag 18 februari zijn de vmbo-leerlingen met de bus opgehaald en onder begeleiding van docenten van het Da Vinci College zijn ze naar DSV Dordrecht, VolkerWesselStevin materieel, Arcus Dordrecht en BenS Global Dordrecht gegaan om daar de verschillende logistieke activiteiten te bekijken. Voor de leerlingen een unieke kans om in het echt kennis te maken met een baan in de logistiek. En waar de ene leerling na afloop voorzichtig zei: Dit is toch niets voor mij want ik zou nooit buiten willen werken zagen anderen meteen een glanzende carrière voor zich in de logistiek: ‘Super interessant om dit allemaal te organiseren, ik wil hier zeker gaan werken.’

Erik Jonker: “We hebben met deze excursie de leerlingen meer inzicht gegeven over werken in een logistiek bedrijf. Dit zal ze zeker helpen om een gedegen keuze te maken voor een vervolgopleiding.
In maart gaan we een soortgelijke excursie organiseren voor vmbo-scholen en bedrijven in de regio Gorinchem en we hopen dat het net zo’n succes wordt als in Dordrecht”.