Eduroam Wifi: wat moet ik deze week doen?

De site https://cat.eduroam.org/ herkent direct met welk type apparaat je de pagina bezoekt en biedt alleen het configuratiebestand van dat device aan. In zes stappen kun je het configuratiebestand laden:

  1. Klik op de homepagina op Download your eduroam installer.

  2. Kies jouw instelling: KIEN (KIEN is ook de instelling die bovenaan de lijst staat).

  3. Klik op de download button. De download start automatisch.

  4. Kies voor bestand opslaan.

  5. Open het bestand en volg de instructies: vul je gebruikersnaam = emailadres en je wachtwoord (2x) in.

  6. Klik op finish.

 

Uitleg eduroam wifi per appararaat

  • Windows Phone: ga naar instellingen, dan Wi-Fi, ga dan naar helemaal onderaan deze pagina en klik op de knop “beheren”. Klik dan rechts onderin op de drie witte puntjes en kies “Selecteren”.  Selecteer het gewenste netwerk dat vergeten moet worden door er een vinkje voor te zetten en druk op de prullenbak.

  • Ipad en Iphone: ga naar instellingen, dan Wi-Fi, Klik dan op het Informatie icoontje achter het te verwijderen Wi-fi netwerk (de i in de cirkel) en kies dan “Vergeet dit netwerk”.

  • Laptop (t/m Windows 8): klik rechts onderin je beeldscherm op het Wi-Fi icoon, kies dan “Netwerkcentrum openen”, klik dan op “Draadloze netwerken beheren”, klik dan met rechts op het netwerk dat je wil verwijderen, kies daar “Netwerk verwijderen” en kies dan “Ja”.

  • Surface en andere Windows 10 apparaten: Klik linksonder op het vergrootglas en tik daar in: wifi. Kies dan “Wi-Fi instellingen wijzigen”. Blader naar beneden en klik daar op “Wi-Fi instellingen beheren”. Blader naar beneden en klik op het Wifi netwerk dat je wil vergeten. Klik daar op “Niet onthouden”.

Controleer of je inderdaad verbinding hebt door b.v. iets te Googelen. Als je problemen hebt met het instellen van het netwerk of met de verbinding kun je de helpdesk bellen, zij helpen je dan verder.

Bel ons Mail ons