Inburgering

Moet u een inburgeringscursus volgen? Het Da Vinci College Educatie biedt scholing die u voorbereidt op het inburgeringsexamen. U leert de Nederlandse taal en u leert over wonen en werken in Nederland. Het Da Vinci College heeft het certificaat Keurmerk Inburgeren en is aangesloten bij Blik op Werk.Voor wie?

De cursus Inburgering van het Da Vinci College Educatie is bedoeld voor alle mensen die verplicht zijn het inburgeringsdiploma te behalen volgens de Wet inburgering. Iedereen is welkom bij onze inburgeringscursussen, ongeacht uw niveau of vooropleiding. We gaan uit van de kennis en vaardigheden die u al heeft en u krijgt les op uw eigen niveau. Het is ook mogelijk na het examen Inburgering in te stromen in een mbo-opleiding aan het Da Vinci College.

Intake

Na aanmelding nodigen wij u uit voor een intakegesprek. Soms vragen wij u een begintoets te doen om uw niveau te bepalen. U krijgt tijdens het intakegesprek van ons een advies in de vorm van een trajectplan. Hierin staat wat u gaat leren, hoe u dat doet en hoe lang we verwachten dat u hierover doet. Tijdens de intake krijgt u ook meer informatie over de inhoud van uw cursus. U heeft tijdens de hele cursus uw eigen trajectbegeleider. Hij of zij ondersteunt u bij alle voorkomende zaken.

Examen

De cursus Inburgering bereidt u voor op het verplichte inburgeringsexamen. U doet dan examen in Nederlands lezen, luisteren, schrijven, spreken, Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA). Haalt u het examen, dan voldoet u hiermee aan de inburgeringsplicht. Heeft u plannen om verder te gaan studeren op mbo-, hbo- of universitair niveau of wilt u gaan werken op dit beroepsniveau, dan kunt u ervoor kiezen om Staatsexamen NT2 te doen. Kijk hier voor meer informatie over het Staatsexamen NT2.

Kosten

De kosten van een cursus Inburgeren zijn € 37,- per dagdeel. De kosten voor de totale cursus zijn voor iedereen verschillend en zijn afhankelijk van de snelheid waarin u de cursus kunt afronden. Tijdens het intakegesprek geven wij u een verwacht kostenoverzicht voor de hele cursus. De kosten voor het inburgeringsexamen zelf zijn altijd dezelfde. U moet de kosten voor de opleiding en het examen zelf betalen. U kunt hiervoor geld lenen van DUO. Kijk hier hoe dat in zijn werk gaat.

Duur van de cursus

U gaat gemiddeld drie dagdelen per week naar school. Hoe lang u over de Inburgeringscursus doet, hangt af van uw vooropleiding, met een maximum van 3 jaar. U kunt de Inburgeringscursus ook in combinatie met een Entree-opleiding doen. Dan gaat u 5 dagdelen per week naar school. Uw trajectbegeleider vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Locatie

De Inburgeringscursus kunt u volgen op zes locaties in Leerdam, Gorinchem, Dordrecht, Wijk en Aalburg, Oud-Beijerland en Alblasserdam.

Startdatum

U kunt het hele jaar starten met een Inburgeringscursus. Voorwaarde is dat er voldoende deelnemers zijn.

Vragen?

U kunt onze locaties bellen met uw vragen. U kunt ons ook een bericht sturen met uw vraag.
Dordrecht: 088 - 657 21 50
Gorinchem: 088 - 657 29 12
Wijk en Aalburg: 06-13 30 00 67
Oud-Beijerland: 088 - 657 21 50
Leerdam: 088 - 657 29 12
Alblasserdam: 088 - 657 22 33

Bel ons Mail ons