Duidelijke verwachtingen dankzij Positive behaviour support

Het Da Vinci College wil voor iedereen een school zijn waar je je op je gemak voelt en waar je weet wat er van je wordt verwacht. Bij de Entree opleidingen doen we hiervoor ons best met de Positive Behaviour Support (PBS). Respect voor elkaar en positieve aandacht voor wat goed gaat zijn hierbij belangrijk.

Alles wat aandacht krijgt, groeit

PBS gaat ervan uit dat het vooral belangrijk is dat het duidelijk is welk gedrag we van elkaar verwachten. Als duidelijk is wat er van je wordt verwacht, is het veel gemakkelijker daaraan te voldoen. Docenten bij de Entree opleidingen vertellen je welk gedrag zij graag zien en geven complimenten als dat gebeurt. Het motto: alles wat positieve aandacht krijgt, groeit!

Gedragsverwachtingen

Veiligheid, verantwoordelijkheid en respect vinden we belangrijk bij de Entree opleidingen. Hiervoor zijn een aantal gedragsverwachtingen opgesteld. Wat verwachten we van onze studenten? Bij binnenkomst en vertrek verwachten we dat studenten, docenten en andere collega’s elkaar groeten. Dit creëert een prettige en respectvolle sfeer op school. Een tweede gedragsverwachting is ‘Wij leren en spreken Nederlands’. Hierdoor is er een heldere en prettige communicatie tussen studenten en docenten. Vanuit de waarde verantwoordelijkheid gaan we ervan uit dat de studenten de benodigde materialen voor de les bij zich hebben. ‘Wij gooien onze rommel in de prullenbak’ is een gedragsverwachting voor de waarde Veiligheid. Het resultaat is een schone en veilige schoolomgeving.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.