Doorstromen naar het hbo

Volgt uw zoon of dochter een mbo-4 opleiding en wil hij of zij na deze opleiding verder studeren aan het hbo? Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. Onze studieloopbaanbegeleiders of loopbaanadviseurs helpen uw zoon of dochter graag met de keuze voor een vervolgstudie.

Hbo voorlichtingenmarkt

Voor laatstejaars mbo'ers organiseren we een hbo voorlichtingenmarkt. Hogeschool Rotterdam, Avans, Inholland, HBO Drechtsteden en NHTV houden verschillende voorlichtingsrondes, waarin studenten meer informatie krijgen over de hogescholen. Er zijn ook studenten aanwezig die zelf doorstroomden van mbo naar hbo, om vragen te beantwoorden van geïnteresseerde mbo'ers. In onderstaand filmpje deelt een aantal studenten hun ervaringen.

Om deze iframe te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.

Naar de pabo

Voor wie wil doorstromen naar de pabo bevat onderstaand filmpje interessante informatie.

Op goedvoorbereidnaardepabo.nl staat ook veel informatie over tijdelijke hulp voor mbo-studenten die naar de pabo willen. Hiermee kunnen studenten zich voorbereiden op de strengere toelatingseisen voor de pabo’s.Op het Da Vinci College verzorgen docenten Vavo de lessen van het voorbereidingstraject voor de toelatingstoetsen pabo.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.