Doorstromen naar het hbo

Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleiders of loopbaanadviseurs van het Da Vinci College helpen studenten graag met de keuze voor een vervolgstudie.

Hbo voorlichtingenmarkt

Voor laatstejaars mbo'ers organiseren we een hbo voorlichtingenmarkt. Hogeschool Rotterdam, Avans, Inholland, HBO Drechtsteden en NHTV houden verschillende voorlichtingsrondes, waarin studenten meer informatie krijgen over de hogescholen. Er zijn ook studenten aanwezig die zelf doorstroomden van mbo naar hbo, om vragen te beantwoorden van geïnteresseerde mbo'ers. In onderstaand filmpje deelt een aantal studenten hun ervaringen.

Naar de pabo

Voor mbo-studenten en havo-leerlingen die willen doorstromen naar de pabo bevat onderstaand filmpje interessante informatie.

Op goedvoorbereidnaardepabo.nl staat ook veel informatie over tijdelijke hulp voor mbo-studenten en havo-leerlingen die naar de pabo willen. Hiermee kunnen studenten zich voorbereiden op de strengere toelatingseisen voor de pabo’s.Op het Da Vinci College verzorgen docenten Vavo de lessen van het voorbereidingstraject voor de toelatingstoetsen pabo.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.