Doorstromen naar het hbo

Volg je een mbo-4 opleiding en wil je na je opleiding verder studeren aan het hbo? Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. Je studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur kan je helpen met je keuze voor een vervolgstudie.

Hbo voorlichtingenmarkt

Voor laatstejaars mbo'ers organiseren we een hbo voorlichtingenmarkt. Hogeschool Rotterdam, Avans, Inholland, HBO Drechtsteden en NHTV houden verschillende voorlichtingsrondes, waarin studenten meer informatie krijgen over de hogescholen. Er zijn ook studenten aanwezig die zelf doorstroomden van mbo naar hbo, om vragen te beantwoorden van geïnteresseerde mbo'ers. Bekijk in onderstaand filmpje alvast de ervaringen van een aantal studenten.

Om deze iframe te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.

Naar de pabo

Wil je doorstromen naar de pabo? In onderstaand filmpje vind je hierover meer informatie.

Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl staat ook veel informatie over tijdelijke hulp voor mbo-studenten die naar de pabo willen. Hiermee kun je je voorbereiden op de strengere toelatingseisen voor de pabo’s. Op het Da Vinci College verzorgen docenten Vavo de lessen van het voorbereidingstraject voor de toelatingstoetsen pabo.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.