De kappersopleiding kiest voor inspiratie van de vakman

Sinds een aantal jaren hebben de Kappersopleiding en de opleiding Uiterlijke verzorging een goede formule om het vakmanschap meteen aan nieuwe studenten te introduceren; een show! Tijdens een 1 ½ uur durend spektakel laten professionals de laatste trends in kappersland zien.

Gisteravond, maandag 8 september 2014, was het weer zover; 220 studenten van zowel de locatie Gorinchem als Dordrecht kwamen in het Atrium op het Leerpark bijeen voor een demonstratie van Schwarzkopf professional.

’s Middags waren Richard den Uil en zijn collega’s van Schwarzkopf al bezig met de voorbereidende werkzaamheden: haren verven, haren in de krul, gezicht in de primer en basis make-up. Richard vertelt enthousiast over het vak: ‘Vroeger was de kapper misschien alleen bezig met het knippen van het haar, maar tegenwoordig gaat het om de totale look. Kapsel, make-up en kleding geven, mits afgestemd op elkaar,  een effectief totaalbeeld.

Tijdens de show werden 3 modellen in 3 stijlen geknipt. Tevens werden videobeelden gepresenteerd over de knipwijze van deze looks, over de make-up en de kleding.

En wil je up to date zijn? De volgende drie trends staan centraal in de ‘Essential Looks’

Trend 1: Metal Chic

Metal Chic, het klinkt al spannend bij het horen van de naam. Metal Chic is een selectie van zacht glanzende metallic kleuren die gebruikt worden om zowel een glans- als schaduweffect te creëren in de pony van het haar. Deze techniek heet ook wel Shadow Light en is gebruikt om de complementaire kleuren te verfraaien waardoor een prachtige, stralende glans wordt gecreëerd.

Trend 2: Boho Curl

Volumineus haar en grote krullen, daar gaat het voornamelijk om bij de trend ‘Boho Curl.’ Het is een techniek die gemakkelijk te leren is en biedt met natuurlijke kleuren een natuurlijke, gezonde look.

Trend 3: Undone Glamour

‘Undone Glamour’ een look die past bij de meeste mensen. Verschillende contrasterende  haarlengtes met een blonde look, waarin een karamel-kleur in is verwerkt. 

Bel ons Mail ons