Terug naar overzicht

Training BIG Herregistratie Verpleegkundige

Welkom bij de training BIG Herregistratie Verpleegkundige

Ben jij opgeleid als verpleegkundige, maar is je BIG-registratie verlopen en voldoe je niet meer aan de werkervaringseis? Misschien heb je een tijdje buiten de zorg gewerkt, mantelzorg verleend of thuis het huishouden gerund en begint het nu weer een beetje te kriebelen. In dat geval kun je je laten herregistreren op basis van de scholingseis. Dat betekent dat je een landelijk examen doet. In onze training Herregistratie Verpleegkundige stomen we jou hier helemaal voor klaar. Wij starten op 12 oktober 2021, voor het volledige programma ga je naar het kopje ‘Programma’. Aanmelden uiterlijk vóór 1 oktober 2021.

 

Training BIG Herregistratie Verpleegkundige
Startdatum Locatie  
12 oktober 2021 Leerparkpromenade 100, Dordrecht Aanmelden
Duur

Duur: Eens per week één avond van 3 of 4 klokuren (9x)

Examen: https://www.herregistratiewetbig.nl/examenlocaties-en-examendata

Voor wie

Deze training is bedoeld voor jou wanneer jouw BIG-registratie Verpleegkundige is verlopen en je niet voldoet aan de ‘werkervaringseis’. Voor die eis wordt een urennorm gehanteerd. Je moet in een periode van 5 jaar minimaal 2080 uur als verpleegkundige gewerkt hebben. Haal je die norm niet, dan kun je je herregistreren wanneer je slaagt voor het landelijke examen BIG herregistratie Verpleegkundige. Daar bereidt deze training je op voor.

Vooropleiding

Toelating bijscholing BIG Herregistratie
Deze training is bedoeld voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verpleegkundige niveau 4 of 5, A-, B-, Z-verpleegkundige, MBO-V of HBO-V

Resultaat

Na het volgen van deze training ontvang je een bewijs van deelname. 

Deze training bereidt jou voor op het verplichte landelijke examen voor de periodieke registratie BIG Verpleegkundige. Na het behalen van het examen ontvang je een periodiek Registratie Certificaat (PRC) waarmee je je kunt herregistreren in het BIG-register.

Het ROC Da Vinci College staat los van Het Consortium beroepsonderwijs. En is alleen verantwoordelijk voor deze training, niet voor de organistie en overige aspecten van het examen.

Meer info over het landelijk examen vind je op: www.herregistratiewetbig.nl

Examendata via Het Consortium beroepsonderwijs 2021 bekijk deze hier.

Certificering

Na het volgen van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

Informatie over het landelijk examen is terug te vinden op de website: https://www.herregistratiewetbig.nl/

Specifiek voor de voorbereiding is de studiewijzer een handig hulpmiddel. Ook kan een voorbeeldexamen uitgevoerd/ingekeken worden. Klik op de volgende link om rechtstreeks naar de pagina ‘Hoe kan ik me voorbereiden op het examen’ te gaan. https://www.herregistratiewetbig.nl/hoe-kan-ik-me-voorbereiden

Examen Vouchers:

Het eerste examenmoment, het kennisexamen, wordt online afgenomen. Dit examen maak je dus thuis of op je werk.  Als je het kennisexamen positief hebt afgerond kun je je inschrijven voor het tweede examenmoment.​

Het tweede examenmoment, het examen verpleegtechnische handelingen en klinisch redeneren,  wordt afgenomen bij aangewezen examenorganisaties. Op de website vindt je de locaties. Bij het reserveren van een examenplaats bepaal je op welke datum en op welke examenlocatie je examen wilt doen.

Huiswerkbelasting

Er is een flinke tijdsinvestering nodig in de vorm van zelfstudie ter voorbereiding op het theorie examen. Per deelnemer verschilt de studiebelasting.

Theoretisch gedeelte via zelfstudie, onze docenten staan uiteraard voor je paraat tijdens de eertse drie trainingsdagen om je vragen hierover te beantwoorden.

3 trainingsavonden:

klinisch redeneren  en de mogelijkheid om naar aanleiding van je zelfstudie theorie gedeelte vragen te stellen.

5 trainingsavonden:

waarin gerouleerd 11 verpleegtechnische handelingen worden behandeld:

 • Intramusculair injecteren: loodrechttechniek 
 • Intramusculair injecteren: rangeertechniek
 • Subcutaan injecteren: huidplooitechniek
 • Subcutaan injecteren: loodrechte huidplooitechniek
 • Subcutaan injecteren: loodrechttechniek
 • Blaaskatheterisatie man: eenmalig
 • Blaaskatheterisatie man: verblijfskatheter
 • Blaaskatheterisatie vrouw: eenmalig
 • Blaaskatheterisatie vrouw: verblijfskatheter
 • Neus-maagsonde inbrengen
 • Inbrengen canule perifeer infuus

 

Investering

Prijs: 1100,- vrij van B.T.W. 

De lesmaterialen dien je zelf aan te schaffen via volgende links en in het bezit te hebben op 12 oktober tijdens de introductie, bestel tijdig er zijn levertijden, uiteraard kan je dit nu al bestellen, zodat je extra tijd hebt voor je theorie zelfstudie:

Let op: in dit bedrag zijn de kosten van het landelijk examen niet inbegrepen.

De belastingdienst vergoedt mogelijk je studiekosten
Als je een opleiding of cursus voor jouw (toekomstige) beroep volgt dan mag je studiekosten hiervoor fiscaal in aftrek brengen als persoonsgebonden aftrek. Er geldt een drempel van 250. Meer informatie is terug te vinden op de website van de belastingdienst.

facturatie en betaling vóór aanvang.

Informatie

Na de aanmelding dien je vóór aanvang van de training het formulier nulmeting bekwaamheid en voor welke branche jij gaat, ingevuld aan te leveren. Dit formulier ontvang je t.z.t. per e-mail van ons. Tijdens de schoolvakantie van 16 juli t/m 25 augutus is het ROC Da Vinci College afwezig.

Informatie over het landelijk examen is terug te vinden op de website: herregistratiewetbig.nl

Met ingang van 1 januari 2021 is het examen uitgebreid en je doet nu examen in drie onderdelen: Kennis, Vaardigheden en Klinisch redeneren. Het examen wordt afgenomen door het Consortium Beroeps Onderwijs.

Tijdens deze training wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten op het gebied van onderwijs voor zorgberoepen. Wij maken gebruik van praktijksituaties om casusonderwijs in te zetten. Daar nemen we ook de Canmedsrollen in mee. De training bevat het theoretische gedeelte, de verpleegtechnische vaardigheden in combinatie met het gesprek over klinisch redeneren.

De leerdoelen?

 • Je bent, na het maken van de Consortium modules (verplicht leermiddel), in staat om een voldoende te halen voor de landelijke kennistoets Herregistratie BIG.
 • Je kan, na het volgen van deze cursus, minimaal twéé branche specifieke verpleegtechnische vaardigheden uitvoeren volgens het Vilans protocol.
 • Je kan na het volgen van de cursus tenminste 2 vormen van klinisch redeneren en de daarbij behorende onderdelen in eigen woorden uitleggen.
 • Je kan na het volgen van deze cursus de 6 stappen van klinisch redeneren van Bakker (Bakker, 2013) uitvoeren bij een acuut bedreigde zorgvrager.

Wil je de training volgen? Meld je dan aan, wij starten op 12 oktober 2021. Aanmelden uiterlijk vóór 1 oktober 2021

Programma

Introductie avond dinsdag 12 oktober

Theorie lessen en klinisch redeneren 18.00 tot 21.00 uur:

 • Les 1 26 oktober
 • Les 2 2 november
 • Les 3 9 november
 • Les 4 16 november

Praktijklessen 17.30 tot 21.30 uur, 11 verpleegtechnische vaardigheden volgens het Vilans protocol die gerouleerd worden aangeboden tijdens deze 5 lessen:

 • Les 1 25 november
 • Les 2 2 december
 • Les 3 9 december
 • Les 4 16 december
 • Les 5 13 januari

Aanmelden uiterlijk vóór 1 oktober 2021

Beeldmateriaal

Wilt u zich ontwikkelen?

Meer weten, meer kunnen, nieuwe dingen leren? Het Da Vinci College biedt u die kans. U kunt cursussen op mbo- en hbo-niveau volgen, die u de gelegenheid bieden uzelf verder te ontwikkelen. U haalt diploma’s en certificaten die voor u belangrijk zijn. In een gezellige en gemotiveerde groep leert u dat wat u verder brengt.

print
Waarom investeert u in uzelf bij het Da Vinci?
 • Geen winstoogmerk
 • Klassikaal onderwijs
 • Moderne gebouwen in Dordrecht, Gorinchem en Ridderkerk
 • CEDEO erkend met een zeer hoge klanttevredenheid
 • CRKBO geregistreerd, dus u betaalt geen BTW
 • Termijnbetaling mogelijk