Terug naar overzicht

Gratis fotocursus portretten maken

Wil je leren om goede portretten te maken met je digitale camera? Volg dan nu deze gratis cursus die uit drie lessen bestaat.
In deze lessen leer je om een goed portret met bestaand licht te maken.

In de eerste les leer je hoe je je camera het beste kunt gebruiken. Je gaat bewust ISO, diafragma en sluitertijden instellen om grip te krijgen op je resultaat. De automatische stand gaat uit. Daarom moet je een digitale spiegelreflexcamera hebben die je volledig met de hand kunt instellen. Ook heb je een statief nodig.

De tweede les is een workshop. Dan ga je het geleerde in praktijk brengen door portretten te maken. De derde les bespreken we de gemaakte foto's en leer je van de resultaten.
 

Gratis fotocursus portretten maken
afspelen knop
Duur

Duur: De cursus bestaat uit 3 lessen (14, 17 en 21 september 2021)

Dagdeel: 2x theorie in de avond en 1 workshop in de middag

Lestijden: De cursus is van 19.00 uur tot 22.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor serieuze aspirant fotografen die betere portretfoto's willen maken. Er kunnen maximaal 22 fotografen aan deze cursus deelnemen.

Vooropleiding

Er zijn geen vooropleidingseisen. Wel moet je over een spiegelreflexcamera beschikken die manueel instelbaar is en een statief.

Resultaat

Na afloop van de cursus maak je betere portretfoto's met bestaand licht.

Vervolgopleiding

Na afloop van deze cursus kun je de vakopleiding fotografie volgen.

Investering

Deze cursus is gratis.

Informatie

Wij organiseren deze cursus om serieuze fotografen kennis te laten maken met een onderdeel van de vakopleiding fotografie. Als je het wilt, kun je na afloop van deze gratis cursus deze opleiding volgen. Dat hoeft echter niet: gratis is gratis. Er zijn geen verborgen kosten. De cursus wordt verzorgd door Rob van der Pas, vakfotograaf en docent fotografie.

 

Programma

Les 1: introductie fotografie: uitleg hoe werkt je camera, ISO, sluitertijden, diafragma, RAW of Jpeg, compositie, licht.

Les 2: workshop portretfotografie.

Les 3: bespreking portetfoto's, praktische tips en tricks.

 

 

 

Beeldmateriaal

Wilt u zich ontwikkelen?

Meer weten, meer kunnen, nieuwe dingen leren? Het Da Vinci College biedt u die kans. U kunt cursussen op mbo- en hbo-niveau volgen, die u de gelegenheid bieden uzelf verder te ontwikkelen. U haalt diploma’s en certificaten die voor u belangrijk zijn. In een gezellige en gemotiveerde groep leert u dat wat u verder brengt.

print
Waarom investeert u in uzelf bij het Da Vinci?
  • Geen winstoogmerk
  • Klassikaal onderwijs
  • Moderne gebouwen in Dordrecht, Gorinchem en Ridderkerk
  • CEDEO erkend met een zeer hoge klanttevredenheid
  • CRKBO geregistreerd, dus u betaalt geen BTW
  • Termijnbetaling mogelijk