Connessione biedt 2 workshops en 5 masterclasses aan in de maand januari en februari.

Workshop “Improviseren kun je leren”

Dinsdag 19 januari van 16:00-18:00 uur.

Deze workshop wordt gegeven door Carolien Janssen, zij is docent bij de opleiding facilitair medewerker en is een professional in improviseren.

In het onderwijs zijn we allemaal gewend om volgens structuren en planningen te werken. We maken lesopzetten en houden ons daar graag aan. Als er dan iets gebeurd dat onze plannen door de war schopt, is het soms moeilijk om te schakelen. Toch vraagt de situatie soms om je plannen direct drastisch om te gooien. Dan moeten we improviseren. Je leert de beginselen van handelen buiten de comfortzone. Er wordt d.m.v. oefeningen gewerkt aan het verkennen van je comfortzone en het stuk daarbuiten. Je leert te luisteren naar je eerste gevoel.

Schrijf je in via de link: https://connessione.academiemanager.nl/academy/index.cfm, of via mseepers@davinci.nl.


Masterclass “ Komt goed mevrouw”

Donderdag 21 januari van 16:00-18:00 uur.

Ria van Suijdam is werkzaam bij Art& Design, geeft trainingen aan nieuwe medewerkers en heeft de Master leren en innoveren met succes afgerond.

“Komt goed mevrouw!” Je herkent het vast. Maar of het ook goed komt, is de vraag.  Motivatie, voorwaarde voor studiesucces. Hoe motiveer je je studenten? Wat verwachten ze van jou en wat kun jij van hen verwachten. Wat werkt en wat niet? Is er een pasklaar antwoord? Nee, dat niet, handvatten om mee aan de slag te gaan wel.

Schrijf je in via de link: https://connessione.academiemanager.nl/academy/index.cfm, of via mseepers@davinci.nl.


Masterclass ”Loopbaangerichte begeleiding” hoe doe je dat? Deze masterclass wordt aangeboden op donderdag 28 januari van 16:00-18:00 uur.

Arja Geenen is werkzaam bij de dienst onderwijs en o.a. gespecialiseerd in studie-en loopbaanbegeleiding van studenten.

Tijdens deze masterclass wordt ingegaan  op loopbaanleren, de loopbaancompetenties en hoe deze in te zetten tijdens gesprekken met studenten.  We denken met elkaar na hoe je richting geeft aan een loopbaangericht gesprek en hoe je als docent ervaringen betekenisvol kunt maken.

Interesse? Schrijf je in via de link: https://connessione.academiemanager.nl/academy/index.cfm, of via mseepers@davinci.nl.


Masterclass “Omgaan met emotie en gevoelens van jouw studenten en van jezelf in je rol als leraar”, dinsdag 2 februari van 16:00-18:00 uur.

Truus Hafkamp is begeleidingsdeskundige. Een onderzoek naar de wisselwerking en dynamiek tussen gedrag en emoties, gaf haar inzicht in haar eigen persoonsdynamica.

Emotionele explosies in de klas, bij jouw studenten en bij jezelf. Wat is er aan de hand en hoe ga jij ermee om. Het hoofd koel houden en emoties onderdrukken is gemakkelijk gezegd dan gedaan. Persoonsdynamica staat centraal in deze masterclass.

Schrijf je in via de link: https://connessione.academiemanager.nl/academy/index.cfm, of via mseepers@davinci.nl.


Masterclass ”Een krachtige les, gemotiveerde leerlingen”

Woensdag 10 februari van 16:00-18:00 uur = VOL

Frank Coert is werkzaam als trainer bij het bureau Onderwijs Advies. Hij  heeft grote affiniteit met het dagelijks werken in de klas.

Aan het einde van de masterclass weet je welke factoren de motivatie en betrokkenheid van leerlingen bepalen en heb je praktische handvatten om dit in uw lessen te beïnvloeden.

Schrijf je in via de link: https://connessione.academiemanager.nl/academy/index.cfm, of via mseepers@davinci.nl.


Masterclass” Passend onderwijs, hoe past dat in het MBO?

Maandag 15 februari van 16:00-18:00 uur.

De masterclass wordt verzorgd door een docent van HBO Drechtsteden t.w. Sarina Hoogendam 

Je kent ze wel, die leerlingen die keer op keer je les verstoren, voor de zoveelste keer te laat komen of weer hun huiswerk niet hebben gemaakt. Je probeert van alles maar het gedrag verbetert niet. Ze voldoen niet aan de voorwaarden om goed onderwijs te kunnen volgen, laat staan dat ze een goede beroepshouding ontwikkelen. Je vraagt je af wat je moet doen om ze toch nog daar te krijgen waar ze volgens jou moeten komen.

De masterclass ‘Hoe Passend is jouw Onderwijs?’ gaat in op deze problematiek. Hoe herken je leerlingen met stoornissen als ADHD, ODD, OCD, borderline of autisme? Hoe kom je tegemoet aan de bijzondere leerbehoeften van deze leerlingen en hoe ga je om met storend gedrag?

Schrijf je in via de link: https://connessione.academiemanager.nl/academy/index.cfm, of via mseepers@davinci.nl


Workshop “Presenteren kun je leren”

Maandag 15 februari van 16:00-20:00 uur.

Wil je jezelf graag met meer zelfvertrouwen presenteren, op het werk of in het algemeen, geef je presentaties voor je werk of in je vrije tijd? Kom dan naar de training “Presenteren kun je leren”. Tijdens deze interactieve bijeenkomst gaan Anneke Vriens en Evelien Prinsen uitgebreid in op de vorm en inhoud van een effectieve, boeiende presentatie. Je krijgt tips voor de opbouw en het overbrengen van je verhaal. Daarnaast ga je aan de slag met je eigen uitstraling op kleding- en stylinggebied.

Schrijf je in via de link: https://connessione.academiemanager.nl/academy/index.cfm, of via mseepers@davinci.nl

Bel ons Mail ons