Coming Out Day op Leerpark

De afdeling Roze in Blauw van Politie Eenheid Rotterdam organiseert  op woensdag 8 oktober 2014 een informatiemarkt op de Leerparkpromenade in Dordrecht.

11 oktober is het Coming Out Day. De dag dat lesbiennes, homo- biseksuelen en transgenders openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid. Een gelegenheid om dit onderwerp ook voor studenten onder de aandacht te brengen. De afdeling Roze in Blauw van Politie Eenheid Rotterdam organiseert daarom op woensdag 8 oktober 2014 een informatiemarkt op de Leerparkpromenade in Dordrecht. Het College van Bestuur van het Da Vinci College heeft hiervoor toestemming gegeven. Roze in Blauw is een team politiemensen die de belangen behartigt van mensen die slachtoffer worden van incidenten omdat ze homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn. Daarnaast zijn zij er ook voor hun eigen collega’s. In deze tijd van individualisering vindt Roze in Blauw het belangrijk dat jongeren meer openstaan voor andersgezinde en respect krijgen voor degene die voor hun geaardheid uitkomen. Bovendien wil Roze in Blauw de scholieren laten zien, dat zij ook bij de Politie terecht kunnen als ze vanwege hun seksuele geaardheid gepest worden op school.

Tijdens deze dag geven politiemensen van Roze in Blauw gastlessen en is de wijkagent van het Leerpark Dordrecht aanwezig om vragen van studenten en docenten te beantwoorden. Daarnaast zullen er ook andere ketenpartners aanwezig zijn op deze informatiemarkt.

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar rozeinblauw@rijnmond.politie.nl t.a.v. Patric van Boven Kaarsmaker.   

Bel ons Mail ons
Home Sluiten