Bouw & wonen bouwt verder

Bouw & Wonen bouwt verder aan opleiden met baangarantie, bedrijven en het Da Vinci College gaan een intensieve samenwerking aan.

Binnen het domein Bouw & Wonen van Da Vinci College merkten we dat de laatste jaren minder studenten kozen voor een opleiding in de bouw & infra.

Niet gek, als de krant vol staan met berichten over de economische situatie in de bouw en infra wereld.

Aan de andere kant kregen wij van veel bouw en infra bedrijven te horen dat ze een tekort aan goed geschoold bouwkundig personeel zien ontstaan.
Tijd voor een actieplan om opleiden in de bouw en infra weer interessant te maken! Een actieplan waarin bedrijven en Da Vinci een intensieve samenwerking aangaan.

Timmerman niveau 2/3

In deze opleiding hebben we de reguliere BBL variant (4 dagen werken, 1 dag school) voor studenten die van huis uit al veel praktijkervaring hebben.
In de BOL variant is de opleiding Timmerman met dit actieplan flink geïntensiveerd, geen 24 klokuren les, maar 36 uur les per week.
Waarvan 12 uur onderwijs wordt verzorgd door het bedrijfsleven in de vorm van praktijklessen.
Zo doen de studenten veel praktische vaardigheden op zodat ze goed voorbereid op hun stageplaats komen.
Ook krijgen de studenten tijdens de schoolweken een kleine financiële vergoeding afhankelijk van hun leerprestaties.

Naar mate de opleiding vordert neemt deze vergoeding toe. Als een student, bij goede prestaties overstapt naar de BBL, dan krijgt hij de CAO geldende vergoeding.

Bouwkunde / Infratechniek niveau 4

Op niveau 4 stappen we van vier jaar voltijds onderwijs over naar 2 jaar opleiden in de BOL en daarna 2 jaar opleiden in de BBL.

Ook in deze variant wordt de onderwijstijd samen met het bedrijfsleven geïntensiveerd.  In leerjaar 1 en 2 programmeren we 36 uur onderwijs per week, waarin de student word klaargestoomd voor de BBL fase.

Dat klaarstomen voor de arbeidsmarkt doen we bijvoorbeeld ook door niet meer te spreken van schoolvakanties, maar van verlofdagen.

De onderwijsjaren zien wij namelijk ook als werkjaren, werken aan een gouden toekomst in de bouw of infra als werkvoorbereider, technisch tekenaar of uitvoerder.

Schilderen

De opleiding schilderen heeft van de MBO Keuzegids het predikaat MBO Top opleiding gekregen. Iets waar het docententeam en Da Vinci trots op is.
Uit de keuzegids blijkt dat de studenten zeer tevreden zijn over de docenten, het opleidingsprogramma en de doorstroming naar de arbeidsmarkt.

Meer informatie:

https://www.davinci.nl/mbo/domeinen/bouw-en-wonen  of http://mbo-bouw.nl/