Mijn naam is Anouk Verschoor, 18 jaar en zit in het laatste jaar van de opleiding directiesecretaresse/managementassistent op het Da Vinci College.

Alleen naar Spanje
Zondag 4 februari 2018 was het zover, ik ging alleen naar Spanje toe om daar mijn stage voor 4 maanden te gaan lopen bij een makelaarskantoor in Marbella. Ik wilde dit al langere tijd, en toen ik de kans kreeg, pakte ik deze gelijk. De eerste 2 maanden verbleef ik in een appartement met 2 Spaanse meiden, door hen leerde ik de cultuur en gewoonten goed kennen van het land. Verder was het lastig communiceren omdat ik geen Spaans kan en erachter kwam dat niet alle Spanjaarden Engels kunnen.

In het begin deed ik veel zelfstandig omdat ik nog geen mensen had leren kennen. Hierdoor leerde ik wel veel want ik moest alles zelf uitvinden. Bij mijn stage voelde ik mij gelijk op mijn gemak en lag goed in het team. Ik was nog maar net begonnen en werd mee gevraagd om op de Second Home beurs te staan in Utrecht met 3 andere van het bedrijf. We vlogen er begin maart samen heen, zaten in een hotel en brachten 5 dagen samen door. Het was erg leuk om op deze manier hen goed te leren kennen en ook in privétijd met ze door te brengen. Het was fijn om tussendoor weer even naar Nederland te gaan, al was ik de regen al snel weer zat en voelde ik mij weer thuis bij terugkomst in Spanje.

Welkome hulp
Al snel leerde ik iemand kennen via de organisatie die alles voor mij regelde. Zij woonde ook in Marbella en via haar leerde ik ook weer een groep Nederlandse kennen. Het is een gezellige groep waar we zo af en toe wat mee gingen doen. Op de helft ben ik verhuisd naar een ander appartement waar ook 3 Nederlandse zaten. Hierdoor was het weer heel anders dan in het appartement met de 2 Spaanse meiden. Zo was het veel makkelijker communiceren, deden we veel dingen samen en was het makkelijker om er zomaar even op uit te gaan.

Bij deze buitenlandse ervaring heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, ben ik veel zelfstandiger geworden, maar leer je ook elke dag weer nieuwe dingen. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en raad dan ook zeker iedereen aan om ook te kiezen voor een buitenlandse stage!

Anouk Verschoor
Da Vinci College
Opleiding: Directiesecretaresse/managementassistent