Mijn naam is Stephanie Pronk en ben derdejaars van de opleiding maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Normaal gesproken loop ik op de dagbesteding Syn in Hedrik Ido Ambacht stage, maar die is gesloten. 

In verband dat de dagbesteding Syn gesloten is heb ik samen met mijn stagebegeleidster wat leuks verzonnen. We geven nu dagbesteding op een woning, waardoor wij de cliënten en vrijwilligers van de dagbesteding niet zien in deze gekke tijd. Gelukkig kwamen we op het idee om kleurplaten in te kleuren, ze uit te knippen en dan op gekleurd papier plakken. Met een leuke tekst er op sturen we ze op naar de vrijwilligers en cliënten. Het is nu moeilijk voor de cliënten om goed de situatie te begrijpen. De ene zegt dit en een ander zegt dat en daarom willen wij ze een hart onder de riem steken door ze een kaart te sturen. 

We hebben inmiddels 15 kaarten. We hebben de kaartjes nog niet opgestuurd, omdat we nog met een paar bezig zijn en we het tegelijk willen versturen. Wel vinden de cliënten die de tekeningen kleuren om op de kaart te plakken het super leuk om te doen. Ze hebben dan een doel om iemand op te vrolijken met hun tekening die zij gemaakt hebben. 

Stephanie Pronk
Maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen