Op 2 februari 2019 werd ik weggebracht door mijn ouders naar Schiphol voor een vlucht naar Valencia. Dit was de eerste keer dat ik alleen vloog dus ik was een beetje gespannen, gelukkig ging alles goed bij de douane en ik kon rustig plaats nemen in het vliegtuig.

De aankomst
De reis duurde zo´n 2,5 uur en ik zou 4 maanden in Valencia blijven, ik had overigens een fijne vlucht. Eenmaal aangekomen werd ik opgehaald door mijn intermediar die mij bracht naar m´n appartement, onderweg zag ik veel palmbomen en de zon scheen lekker het voelde erg exotisch aan terwijl het maar Spanje is en dat niet zo ver weg is van NL. Toen we aankwamen bij het appartement kreeg ik de sleutels en maakte ik kennis met mijn huisgenoten, het klikte al snel. 

De start
In mijn eerste weekend zorgde ik dat ik alles in orde had om te kunnen beginnen met mijn stage, ik regelde een metrokaart en zocht de route op naar het stagebedrijf. De eerste dag ging voor mijn gevoel erg snel, iedereen was heel vriendelijk en open en het inwerken ging gestaag. Ik werkte bij het meubelbedrijf (Punt Mobles) als ondersteuning voor het sales team, toch kreeg ik wat verantwoordelijkheden en dit zorgde ervoor dat het werk leuk bleef en ik het gevoel kreeg dat ik ook wat relevants deed. Af en toe voelde het wel alsof ik het diepe in werd gegooid. Het enige wat voor mij echt zwaar was, het spreken van Spaans. Ik heb het vak op school gevolg voor 3 jaar en het met een voldoende afgerond maar het niveau van spreken in Valencia was te hoog voor mij. 

Las Falas
Gelukkig was werken niet het enige wat ik deed, tijdens mijn periode hier was het namelijk zo dat gedurende 24 februari tot 19 maart een traditioneel feest plaatsvond genaamd: Las Fallas. Dit is een traditioneel feest ter ere van Sint-Jozef en in de weekenden was er veel vuurwerk en mensen kwamen samen om te eten en te drinken. Op 16 maart werden de ¨Fallas¨ tentoongesteld, dit zijn beelden gemaakt van hout en piepschuim en ze waren te vinden verspreid over de hele stad. Op 19 maart in de avond verbranden ze alle beelden, dit noemen ze nit de la crema. Naast Las Fallas heb ik ook de stad verkend en de toerist uitgehangen door de bekende spots te bezoeken. Verder ging ik in de weekenden wel eens uit wat in Valencia uitstekend kan.  

Het was tevens voor mij de eerste keer dat ik op mezelf ging wonen en ik moet zeggen dat het in het begin best lastig was als het gaat om heimwee en zelf al je shit moeten regelen, maar het liep uiteindelijk allemaal lekker. Ik heb een leuke tijd gehad en raad iedereen die kan en wilt gaan op buitenlandse stage aan om Valencia in ieder geval op te nemen in je keuze. 

Villy Nteko
Da Vinci College
Opleiding: Assistent manager internationale handel