In de week van 8 t/m 12 april kreeg de organisatie MEE uit Dordrecht ondersteuning van tweedejaars studenten van de juridische opleiding bij het invullen van kwijtscheldingsformulieren voor de zwakkere en arme medemens uit Dordrecht en omgeving. Op school kregen de studenten hiervoor training om het vervolgens op locatie uit te voeren.

“Mijn naam is Nora. Ik volg de opleiding Juridische-administratief dienstverlener op het Da Vinci College, van school kregen we de opdracht om wat we geleerd hebben over SVHW* in praktijk te zetten. We werden verdeeld in groepjes en kregen de opdracht mensen te helpen met hun formulieren invullen, zoals een kwijtschelding. 

Dit was een hele leuke en leerzame ervaring, want je komt in aanraking met de werkelijkheid. Voor ons is het normaal om een spaarrekening te hebben vol met geld, of je rijbewijs te halen en daarna een mooie auto te kopen. Maar voor deze mensen is dat een luxe. Ik heb veel mensen ontmoet die er alleen voor staan met kinderen. Om iemand zo hard te zien werken voor zijn kinderen, is prachtig. Ik denk dat iedereen moest beseffen wat we hebben, in plaats van alleen te letten op wat je niet hebt. Deze ervaring heeft me wel aan het denken gezet, want het is mooi dat er nog mensen zijn die andere willen helpen. Ik vind wel, dat er te weinig mensen zijn die dit soort werk doen. We moeten meer voor elkaar klaar staan en zien dat er meer op de wereld is. “

Nora
Da Vinci College
Opleiding: Juridische administratief dienstverlener

 

*SVWH staat voor Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling. SVHW is een gemeenschappelijke regeling op het gebied van lokale belastingen van waterschap Hollandse Delta en 13 gemeenten. Voor burgers en bedrijven heeft een centraal belastingkantoor een groot voordeel: zij hebben maar met één instantie te maken voor alle lokale belastingen.