FF voorstellen
Ik ben Sem Fernhout 18 jaar en doe de opleiding Middenkader Engineering derdejaars.

Voorbereiding
Ik was al langere tijd aan het kijken voor een buitenlandse stage. Ik wilde graag zelfs alles regelen ipv een extern bedrijf inschakelen die alles voor je regelt. Na een tijdje brainstormen had ik een mooie mail gemaakt en die naar een paar bedrijven gestuurd. Meerdere bedrijven reageerde op deze mail met een positieve reactie.

Ook het bedrijf Fromm Packaging Automation. Na een paar mailtjes met de manager werden we doorverwezen naar de locatie in Nederland om hier op kennismakingsgesprek te komen voor goedkeuring voor een buitenlandse stage van 5 maanden. Ook zeiden ze dat het mogelijk was om iemand mee te nemen aangezien het een lange tijd is en je dan iemand hebt om op terug te vallen. Dus ik nam iemand mee uit mijn klas waar ik het meeste mee omging.

Het bedrijf
FROMM Packaging Automation maakt deel uit van de FROMM-groep deze groep ontwerpt, ontwikkelt en produceert een breed scala aan systemen voor het strappen en palletiseren van goederen voor transport: omsnoeringsmachines en -systemen, palletwikkelmachines, samen met alle benodigde verbruiksartikelen. Het is een redelijk grote groep er werken ruim 1100 mensen wereldwijd.

De stage
23 Augustus 2018 net mijn koffers uitgepakt van vakantie en weer ingepakt voor het volgende avontuur. We vlogen rond de middag van Amsterdam naar Verona Airport en kwamen daar rond 4 uur aan. Nadat we geland waren hadden we de Fabio opgebeld (de manager van Fromm) die ons kwam ophalen en ons naar ons appartement bracht. Na 20 minuten kwamen we in het centrum terecht en ook het bedrijfsappartement van Fromm. Dit bleek een ruim appartement, met voor beide een aparte slaapkamer en badkamer. En midden in het historisch centrum van Verona en zo’n 120 meter naast Casa di Giulietta (het balkon van Romeo en Julliet). We hadden nog 4 vrije dagen om de stad een beetje te leren kennen.

27 Augustus werden we opgehaald door Fabio in de buurt van ons huis en reden we naar naar Caprino Veronese wat ruim 3 kwartier rijden is vanaf Verona.

De stage zelf is voorbij gevlogen ik heb het erg naar mijn zin gehad en altijd een thuisgevoel in het bedrijf gehad. Ook was het fijn om midden in het centrum te wonen alle faciliteiten zijn dichtbij en het is er altijd druk

Mijn functie
Tijdens deze stage heb ik vooral op kantoor gewerkt met SolidWorks, Eplan, Autocad, Photoshop, Microsoft Office en WordPress. Ik kreeg vooral technische opdrachten zoals mechanische tekeningen bewerken, mirroren, of exploden en de uit eindelijk tekeningen te maken.
Maar ook elektrische schema's van machines. Een paar marketing jobs voor Fabio de website geupdate met nieuwe foto's en tutorials gemaakt voor volgende stagiaires.

Sem Fernhout
Da Vinci College
Opleiding: Middenkader Engineering