De voorbereiding was erg intensief en een hoop geregel, het was een hele spannende tijd maar ook heel leuk. Wat moet je doen als voorbereiding?

Je zoekt een stage in het buitenland. Ik heb dit zelf geregeld en rondgebeld in andere gevallen kan school je hierbij helpen. In mijn geval ben ik naar Engeland gevlogen voor een sollicitatiegesprek. Ik heb twee sollicitatiegesprekken gehad. Na het sollicitatiegesprek heb ik nog veel contact gehad met de school voordat ik naar Engeland ben verhuisd om zeker te weten dat ik nog mocht komen en dat ze me niet vergeten. Je moet heel veel formulieren invullen en contracten ondertekenen. Je moet ook een verblijf regelen, ook dit heb ik zelf gezocht.

Verblijf
Mijn reis naar Engeland toe was op 20 september 2017. Ik ben met de auto naar Engeland gereden zodat ik meer spullen mee kon nemen. Ik werd heel leuk ontvangen op de school. Ik was heel nerveus voordat ik ging werken voor de eerste keer maar de directeur snapte dat en heeft mij daar heel goed in begeleid. Met plezier ben ik elke dag naar mijn stage gegaan en ik heb het super erg naar mijn zin gehad. Ik zat in Cherry klas met 7, 8, 9-jarige. Er waren zware gedragsproblemen en er was veel persoonlijke zorg nodig zoals helpen bij toiletteren, helpen met handen wassen en assisteren bij het eten. Ik had 13 kinderen in mijn klas en er waren 3 helpers en 1 leraar. Je zou misschien denken dat dit heel veel is maar in onze klas hadden we minimaal 4 helpers moeten hebben. Waarom zal je je misschien afvragen? Met de gedragsproblemen worden ze soms uit de klas gehaald dit betekend dat er al 1 iemand afvalt. Als er iemand naar het toilet moet moeten er 2 gaan omdat je niet alleen met een kind in het toilet mag zijn. Dan heb je alleen de leraar nog over die niet alle 13 kinderen kan assisteren. Dit leverde dus ook stressvolle momenten op maar daar heb ik alleen maar van geleerd. Ik kan heel veel vertellen over mijn stage maar dan zal dit verslag 50 pagina’s lang zijn dus ik ga nu even vertellen over mijn locatie waar ik stage heb gelopen. Ik woonde in Tiptree, Colchester en de school was in Elmstead Market. De meeste tijd buiten stage bracht ik door in het prachtige Colchester. Dit is het oudste dorp in heel Engeland. Elke ochtend moest ik een half uur wachten op mijn volgende bus en liep ik door castle park. Of ging ik thee halen bij een lokaal café. Dit is een korte samenvatting van mijn stage en ik hoop dat ik jullie genoeg informatie heb gegeven.Chimène Batenburg
Da Vinci College
Opleiding: Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen