Over | JongLeren.es

We hebben de laatste weken flink wat docenten in Málaga over de vloer gehad en hebben gemerkt dat de meesten uitkijken naar het eind van het schooljaar. Zoals altijd is het een enorm drukke periode in deze fase van het jaar met examens, stages, herexamens en dan ook nog projecten in het buitenland. Soms misschien iets teveel van het goede.

En als jij dan als vertegenwoordiger van je school in het buitenland bent om studenten te begeleiden, wordt je niet altijd goed begrepen door de achterblijvende collega's. Je krijgt opmerkingen als: "Fijne vakantie", "lekker op het strand gelegen?" of "zeker elke dag siësta houden, of niet?". Ja!, het is inderdaad lekker weer, maar de impact van op stap zijn met studenten in het buitenland wordt onderschat. Ten eerste ben je 24/7 alert en aanspreekbaar, daarnaast moet je in een voor jou onbekende omgeving, studenten opzwepen tot topprestaties in een voor hen óók onbekende omgeving. Veel indrukken, veel gevarieerde gesprekken en veel uren maken. En dan nog het ergste; 40-60-% van de tijd ben je 'gewoon' bezig met werk dat vanuit Nederland doorgaat. Vaak onzichtbaar en onbegrepen. We vragen natuurlijk niet om medelijden namens 'onze gasten', maar één ding kunnen wij wel zeggen: "Onderschat niet wat de impact is van een buitenlandse trip op jou als docent of coördinator."

Wij gaan trouwens graag op stap hier met docenten en genieten van het organiseren van docent-stages, een onderdeel van ons werk dat steeds nadrukkelijker vorm krijgt. De onderwerpen die tijdens de bezoeken vaak aan bod komen zijn;

  • potentiële stageplaatsen voor studenten
  • uitwisseling met vakgenoten 
  • kennisuitwisseling met beroepspraktijk
  • interculturele uitwisseling
  • studie-, werk- en interculturele projecten
  • inspiratiestage

Hebben we je afgeschrikt of juist aangezet tot het doen van een buitenland trip?
Mail ons hier!


Enthousiaste docenten Martin Boot en André Leeflang zijn meesters in het motiveren van hun studenten.

 
Over | Málaga Business Bootcamp

Na 2 succesvolle Málaga Business Bootcamps met mboRijnland zijn we door een van de meest gelezen kranten in Zuid Spanje benaderd voor een interview. Lees hieronder het artikel. 


 
 Sur in English over Málaga Business Bootcamp

Over | Your Journey

Was het nou een Málaga Business Bootcamp, of was het nou een YourJourney project? Dat is de vraag die door ons hoofd schoot. Uiteindelijk ging het meer om persoonlijke groei en zijn er zelfs studiekeuzes gemaakt tijdens deze bijzondere weken. Een reis was het namelijk.

Studenten dienstverlening niveau 2 van Da Vinci College hebben 2 weken in Málaga gewerkt voor 5 verschillende vrijwilligersorganisaties en daarnaast lessen budgetteren, schoonmaken, koken en cultuur gekregen. Een mix van studenten vanuit verschillende klassen en locaties gingen een spannend avontuur aan. Waar tijdens het project de docenten soms twijfelden of het wel verstandig was om met niveau 2 studenten het project in het ongestructureerde Spanje aan te gaan, was aan het einde unaniem duidelijk dat het een fantastische en onvergetelijke ervaring was. De studenten gaven aan dat ze gegroeid waren in hun zelfstandigheid en hadden geleerd meer open te staan voor de mening en manieren van anderen. De docenten gaven onder andere aan geleerd te hebben dat ook deze studenten, mits ze de ruimte krijgen in het proces, zelf in staat zijn tot oplossingen komen.

Wij hebben genoten, genoten en genoten. Wat een prachtige mensen hebben wij aan het werk gezien. En uiteraard hebben we zelf ons steentje bijgedragen. Wij zijn dankbaar dat het Da Vinci College ons het vertrouwen heeft gegeven dit project samen met hen vorm te geven.