Mijn naam is Mariëlle van der Leij en ik doe de opleiding Marketing en Communicatie op het Da Vinci College. Voor mijn stage tijdens mijn tweede leerjaar van mijn opleiding ben ik naar Valencia geweest om hier mijn stage te doen.
In dit verslag leest u mijn ervaring over mijn buitenland stage, de leuke en minder leuke dingen die ik heb meegemaakt. Ook zult u wat foto’s hierin tegen komen van de mooie stad Valencia en zult u lezen over mijn stagebedrijf en ervaring. 

Voor mijn stage ben ik 20 weken in Valencia geweest. Ik heb mijn stage gelopen bij het fietsverhuur bedrijf Doyoubike. Doyoubike is erg bekend onder de toeristen om fietsen te huren, aangezien Valencia een echte fietsstad is met veel goede fietsroutes en fietspaden. 
Ook worden er veel fiets tours gegeven in het Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans en Duits waarbij je een groot deel van Valencia gaat zien en de bekendste plekjes. 

Wonen in Valencia
Ik ben samen met mijn klasgenootje Sandra naar Valencia gegaan omdat wij hier allebei stage gingen lopen. We zijn ook samen naar Valencia gevlogen en woonden in hetzelfde appartement in Valencia.
Onze woning was al geregeld toen we in Valencia aankwamen, we hadden een woning met vier slaapkamers en twee badkamers. We woonden dus samen met nog twee andere huisgenoten.

Deze woning was vlakbij het strand, wat voor ons wel fijn was, maar onze woning was ver van onze stage vandaan. Wij moesten een half uur fietsen of met de bus om in het centrum en bij onze stage aan te komen. Dit was niet erg handig voor ons. Helaas was het ook een krap appartement, niet erg hygiënisch toen we er aan kwamen en wij hadden weinig contact met onze twee andere huisgenoten. 
Nadat wij een aantal weken hier woonden beseften we dat we het eigenlijk helemaal niet fijn en handig vonden om hier te wonen. Ook was het voor ons hier niet gezellig. 
Toen hebben wij contact gehad met onze huurbaas en dit uitgelegd. Ook wisten wij dat onze huurbaas nieuwe appartementen had een stuk dichter bij het centrum en onze stage. Dit was voor ons veel handiger, want we konden zo alles veel makkelijker bereiken. 
Toen hebben we in overleg met onze huurbaas ons contract van ons oude appartement beëindigd.  We waren bij zijn nieuwe appartement gaan kijken, waar wij meteen enthousiast over waren. Het voelde veel beter, netter, en ruimtelijker aan. Toen zijn wij hier eind van de eerste maand naartoe verhuisd. Er waren nog acht andere kamers in dit appartement, waar in de loop van de tijd onze nieuwe huisgenoten in kwamen wonen. Wij konden het met zijn allen heel erg goed vinden en wij hebben het heel gezellig gehad de laatste vier maanden dat wij in Valencia waren en hier met elkaar woonden. 

Stage ervaring
Op mijn stageplek heb ik het erg naar mijn zin gehad. De eerste paar weken begon het wel een beetje moeizaam, omdat je alles in een andere taal moet doen, in mijn geval was dit in het Engels. Ondanks dat ik al goed Engels kon, was er in de beginperiode toch af en toe wat miscommunicatie doordat we elkaar soms niet volledig begrepen. Na een tijdje ging dit steeds beter en verliep alles soepel. 
Wat van mijn taken tijdens mijn stage waren het verhuren van fietsen, aan de marketing en social media werken. Dit vond ik erg leuk om te doen. Ook ging ik af en toe mee met wat van de fietstours om foto’s te maken voor de social media van Doyoubike. 

Een foto tijdens een van onze fietstours; deze foto is gemaakt bij de stad van de kunst en wetenschappen in Valencia.

Ik had gezellige collega’s op mijn stage waar ik het goed mee kon vinden en een hele leuke tijd mij heb gehad. Ook hadden ze nog een afscheidslunch georganiseerd voor mij en een ander meisje die ook bij Doyoubike stage had gelopen, wat erg leuk was. 

Valencia en bezoek
Valencia vond ik een hele leuke stad om te wonen tijdens mijn stageperiode. Er is van alles te doen en er zijn veel leuke plekjes om te bezoeken. En natuurlijk schijnt er bijna altijd wel de zon.


Mercado Central: Hier kan je alles qua eten kopen; verse groenten en fruit, vlees, vis, paella en nog veel meer!

Natuurlijk is het heel erg leuk om hier te wonen, maar je bent wel vijf maanden weg van je familie in Nederland. Mijn familie is twee keer bij mij op bezoek geweest tijdens de periode dat ik stage liep in Valencia, dus heb ik nog gezellig wat tijd doorgebracht met mijn familie. 
Ook is er een vriendin van mij uit Nederland langsgekomen en zij is een lang weekend bij mij gebleven in Valencia. 

Nog een paar foto’s van de stad van de kunst en wetenschappen in Valencia.

Een aanrader
Over het algemeen zal ik het zeker aanraden om stage te lopen in het buitenland. Ik heb hier vijf hele leuke maanden meegemaakt. Ik heb veel nieuwe ervaringen opgedaan, veel geleerd en nieuwe vrienden gemaakt in Valencia. 
Ook al kan het soms even tegen zitten of zullen dingen niet in een keer allemaal goed gaan, leer je er uiteindelijk heel veel van en is het echt een ervaring om nooit te vergeten.

Mariëlle van der Leij
Da Vinci College
Opleiding: Marketing en Communicatie