Bijeenkomst voor voorlichters en ambassadeurs mbo keuzemarkten

Bijeenkomst voor voorlichters en ambassadeurs mbo keuzemarkten

26 Oktober 2015

16.00-17.30 uur

Duurzaamheidsfabriek vierde etage Dordrecht

Wat?

Scholings/ kennisdelingsbijeenkomst voor alle voorlichters (docenten, domeinleiders, loopbaanadviseurs, locatiedirecteuren  en andere voorlichters( waaronder dienst Pr en communicatie) om de voorlichting op de keuzemarkten van de Aob/ info en open dagen goed voor te bereiden. Voorbereiding vindt plaats in samenwerking tussen Dienst communicatie, Dienst onderwijs, locatiedirecteur Gorinchem en Conessione.

Keuzemarkten vinden plaats op 17,18, (24) en 25 november.

Waarom?

1. Voorlichting krijgen over de nieuwe KD’s. Tijdens  dit onderdeel krijgen we allemaal dezelfde informatie en bespreken we wat wel en nog niet duidelijk is. Wat is onze koers en hoe gaat Da Vinci volgend schooljaar om met de keuzedelen? Dienst onderwijs geeft ons handreikingen.

2. Er wordt op veel verschillende manieren voorlichting gegeven; hoe doen we het, wat kunnen we beter doen en wat kunnen we van elkaar leren? Zijn er good practices waar we allemaal wat aan hebben? Waar moet een goede voorlichting aan voldoen, wat is de relatie met lobvisie? En hoe zetten we onze ambassadeurs op efficiënte wijze in? Aan het eind van dit onderdeel krijgen de teams eventueel een huiswerkopdracht om met eigen team een “goede voorlichting” te ontwerpen.

Werkwijze: De groep wordt verdeeld in 3 groepen ( nieuwe sectoren als uitgangspunt?) Groepen draaien carrousel.  De werkvormen zijn kennisoverdracht  kennis delen, brainstorm en ontwerpen.

Wie? Doelgroep:  alle voorlichters, lobadviseurs, ambassadeurs, domeinleiders, locatiedirecteur

Begeleiding: Rik Griffioen, Rob de st Aulaire, Wim van Tol, Daphne van Bodegom, Nicolette Groenhart

Wanneer?  Maandag 26 oktober 16.00- 17.30 uur

Waar? Duurzaamheidsfabriek lounge en 1 vergaderzaal

Bel ons Mail ons